Sterk vind og nysnø vil skape dårlige kjøreforhold i store deler av fylket

LAVTRYKK: Bilistene kan vente snøfokk på veiene. Illustrasjon.

LAVTRYKK: Bilistene kan vente snøfokk på veiene. Illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et lavtrykk vil flytte seg fra Troms til Vest-Finnmark.

DEL

– Det som skjer nå er at vi får mye snø inn over Troms, fordi det ligger et lavtrykk ved kysten. Dette lavtrykket som blåser snøbyger over Troms vil etter hvert bevege seg mot øst og havne i Vest-Finnmark og seinere til Øst-Finnmark. Det vil bli ganske sterk nordavind, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Sjur Wergeland, til iFinnmark.

Lørdag ettermiddag har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel for snøfokk i Finnmark.

"Snøvær og kraftig vind fra nordvest vil fra søndag ettermiddag gi snøfokk. Dette gjelder vesentlig i østlige strøk av Vest-Finnmark og vestlige strøk av Øst-Finnmark."

Verst i vest

Han sier den sterke vinden vil skape dårlige kjøreforhold i store deler av Finnmark. For det meste fjellover ganger i Vest-Finnmark, og Ifjordfjellet i Øst-Finnmark.

– Det ligger en del snø i terrenget og fordi det blir kraftig vind, vil kombinasjonen av dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

Wergeland sier snøvær fra Finland har lagt seg over deler av Øst-Finnmark.

– Det er den østlige delen som legger merke til dette været. Dette snøværet vil ligge bli utover kvelden, men gi seg i løpet av natten.

Stedet som muligens kommer best ut i Finnmark denne helgen er Pasvik. Men meteorologen sier Indre-Finnmark også kan nyte helgen ute.

– Man kan spenne på seg ski overalt i fylket, men er avhengig av godvær. Pasvik har fått nysnø, så det blir nok flott der. Men det er ingen som vil gå på ski i vest i morgen, så man kan nok si at det blir verst i vest.

Lave temperaturer

Wergeland forteller også at temperaturene vil ligge godt under frysepunktet i hele fylket i nærmeste framtid.

– Det blir ikke varmt noen steder for å si det sånn, men det blir kaldest på Finnmarksvidda. Uansett så blir det kaldt overalt, og jeg ville blitt overrasket om det ikke var det, sier han.

Lørdag kveld er det meldt minus 23 grader i Karasjok, som er det desidert kaldeste tettstedet i Finnmark. Kautokeino ligger fem grader under på 18 grader.

I Loppa ligger temperaturen på minus én grad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken