Oljeserviceselskapet, som har vært involvert i Castberg-planleggingen fra begynnelsen, skal levere produksjonssystemet for subsea til Statoil på Johan Castberg-feltet samt designe toppsiden av den flytende produksjonsenheten (FPSO).

Denne produksjonsenheten kommer til å bli den største som noen gang er laget i Offshore-Norge.

LES OGSÅ: Statoil har planen klar for giganten Castberg

Ifølge Aker Solutions begynner arbeidet på leveransen allerede denne måneden. Avdelinger i både Norge, Storbritannia, India, Malyasia og Brasil vil delta i arbeidet, og de første leveransene skal etter planen skje i løpet av andre kvartal 2019, mens sluttleveransene skal gjøres innen første halvdel av 2023.

– Vår tidlige involvering og tette samarbeid med Statoil har hjulpet til med å halvere utviklingskostnadene, og gjort det mulig å få dette strategisk viktige prosjektet i havn, sier administrerende direktør i Aker Solutions, Luis Araujo, i en pressemelding fra selskapet.

Statoil har planlagt oppstart av Johan Castberg-feltet i 2022, og investeringskostnadene beregnes til 49 milliarder kroner. Mellom 450 og 650 millioner fat oljeekvivalenter forventes å kunne utvinnes. Det gjør Castberg til det største olje- og gassprosjektet i verden som er besluttet utbygd i år.

(©NTB)