Gå til sidens hovedinnhold

Statnett hever storkontrakt etter byggestans, nå kan Kivijervi få mer jobb: – Stansen har vært kjedelig for oss

Artikkelen er over 1 år gammel

Statnett har torsdag hevet kontrakten med Jacobsen Elektro på Skillemoen transformatorstasjon. Nå er Statnett i dialog med underentreprenørene.

Jacobsen Elektro ble tildelt kontrakten på nye Skillemoen stasjon høsten 2017. Prosjektet ble påbegynt og det var stor aktivitet og god framdrift ved stasjonen fram til 7. juni – da stanset all aktivitet ved stasjonen. Siden den dagen har arbeidet ikke blitt gjenopptatt.

iFinnmark har tidligere omtalt at bakgrunnen for stansen var uenigheter mellom hovedentreprenør Jacobsen Elektro og underleverandør Kivijervi Entreprenør AS i Alta. Kivijervi Entreprenør AS fikk ikke betalt hos Jacobsen Elektro, og det ble etter hvert kjent at sistnevnte hadde likviditetsutfordringer.

LES OGSÅ: Her er det full stans

Samtaler med underentreprenører og Jacobsen Elektro har ikke ført til at Statnett er trygg på at arbeidet vil starte opp innen kort tid, og Statnett velger derfor å heve kontrakten på grunn av avtalebrudd, skriver Statnett i en pressemelding.

– Det er tidskritisk for prosjektet at arbeidene gjenopptas snarest for å sikre at Skillemoen stasjon står klar til å kunne sette i drift ny 420 kV kraftledning fra Balsfjord til Skillemoen som planlagt i september 2020, sier Elisabeth Vike Vardheim, konserndirektør for bygg og anlegg i Statnett.

Og presiserer:

– Ny ledning er viktig for forsyningssikkerheten av strøm til Finnmark.

Hadde to store kontrakter med Statnett. Den ene ble nylig sagt opp, mens her på Skillemoen er det fortsatt stillstand

Tar direkte kontakt med underentreprenørene

Hvem som skal ta over kontrakten, er foreløpig ikke bestemt, kan kommunikasjonssjef i Statnett Berit Erdal legge til.

– Vi går i dialog med underentreprenørene direkte selv og ser hva vi får til løsning. Målet er å få aktivitet igjen så raskt som mulig og at vi er ferdige september 2020, sier hun til iFinnmark.

Hva stansen har kostet i kroner og øre har de ikke regnet på.

– Kjedelig for oss

Daglig leder i Kivijervi Entreprenør AS, Eirik Kivijervi, vil ikke gå inn på detaljer om hva som vil skje videre med prosjektet, og henviser til Statnett.

– Stansen har vært kjedelig for oss. Vi har mistet måneder med fin produksjon. Vi har foreløpig klart å rokere folk, og vi har for så vidt mye å gjøre, så det har ikke bydd på store problemer hos oss, sier han.

Tidligere har Statnett også hevet EPC-kontrakten med Jacobsen Elektro på Sylling transformatorstasjon som følge av avtalebrudd og stans i arbeidene.

Kommentarer til denne saken