Statens vegvesen avliver ryktet: Derfor holdes veien stengt

HOLDES STENGT: Fylkesvei 883 kan bli åpnet tidligere enn antatt.

HOLDES STENGT: Fylkesvei 883 kan bli åpnet tidligere enn antatt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesvei 883 i Skillefjord har vært stengt siden fredagskvelden.

DEL

Statens vegvesen opplyser at den rasfarlige veistrekningen i Skillefjord kommer til å holdes stengt fram til minimum klokken 12.00 på søndag.

Årsaken til at veien holdes stengt og ikke vil bli ryddet er på grunn av stor fare for nye ras i området.

– Veien blir ikke åpnet i dag. Neste sjekk er i morgen klokken 12, forteller trafikkoperatør Stine Øksendal.

Ikke uventet

Frp-politiker Rut Olsen har hus i Storekorsnes, og hun er en av dem som må smøre seg med tålmodighet denne helgen. Olsen er klar på at det er en tid hvor det er fare for ras i dette området, men hun håper at det ikke er slik at veien holdes stengt fordi vegvesenet ikke har folk på jobb. For på hennes Facebook-side har folk kommentert at de som har med gasskanonen å gjøre er på ferietur, og dermed kan ikke veien åpne.

– Ryktene går på at brøytemannskapet ikke får betjene kanonene, og at det ikke er noen som kan betjene dem i helgen. Dermed er det ingen som kommer noen vei, forteller Olsen, som legger til at det er problematisk om det er slik at ingen kan operere gasskanonene om noen er på ferie.

– Lokalbefolkningen her ute vet at rasfaren er stor på denne tiden. Da vil man jo tro at Statens vegvesen også visste det.

Kan bli åpnet lørdag

Regionsleder for Statens vegvesen, Oddbjørg Mikkelsen, opplyser at de har en beredskapsvakt på, selv om noen er på ferie. De vurderer nå om de skal sprenge i området, men at det er utfordrende forhold i området.

– Man må vurdere situasjon før man drar ut. Det har gått to ras og det er stor rasfare. Derfor gjør vi nå en ny vurdering. Det kan være at veien åpner før, forteller Mikkelsen.

Venter på vegvesenet

Børre Andersen as er underentreprenør på fylkesvei 883, og de har alle maskiner parat til å starte oppryddingsarbeidet, men de er klar på at de ikke starter ut før de har fått beskjed at det er trygt.

– Vi har fått beskjed om å vente, kommenterer Børre Andersen.

Artikkeltags