Styret i Amedia har ansatt Anders Opdahl (41) som ny konsernsjef etter Are Stokstad.

– Jeg er veldig glad for at Anders Opdahl nå tar over ledelsen av Amedia. Amedia er Norges viktigste formidler av lokale nyheter, med om lag 650.000 abonnenter og nærmere 80 lokale medier, sier styreleder i Amedia, André Støylen.

Stolt og ydmyk

Opdahl sier i en melding at det er en ubeskrivelig dag.

– Jeg er stolt og ydmyk for den tilliten jeg er vist av styret og styreleder André Støylen. Glad ja, men også veldig spent.

Å lage avis er lagarbeid, sier han videre.

– Det er slik det alltid har vært, og slik det alltid vil være. Og dette er kjernen – om vi skal lykkes i framtiden, må vi jobbe sammen.

Startet i Lakselv

Opdahl er fra Lakselv og Karasjok.

– Jeg bruker å skryte på meg litt Skoganvarre også. Faren min er derfra, og jeg har en sterk relasjon til stedet. Det står mitt hjerte veldig nært.

Han startet mediekarrieren i Lakselv.

– Jeg begynte på Lakselv-kontoret til Finnmark Dagblad i 1998, og har vært noen år i lokalradio. Det er 22 års arbeidserfaring på fulltid i journalistikken, og primært i lokalavisen og i Amedia-systemet.

– Hadde du trodd at du skulle bli konsernsjef i 1998?

– Jeg tenkte ikke det da jeg gikk inn døra på Lakselv-kontoret. Å få lov til å skrive en liten spalte om data var det store målet jeg hadde i livet. Perspektivene har endret seg med årene, sier Opdahl og ler.

Må lytte til folket

Opdahl tiltrer 10. august.

– Jeg går til jobben med et brennende ønske om å realisere nye store ting. Og jeg vil at vi skal være en lærende organisasjon.

Han siterer også en kollega, som har sagt at det handler om å «legge øret til bakken og høre folkets puls».

– Det høres kanskje ut som en klisjé, men det er ikke det.

Opdahl har hatt flere lederstillinger i Amedia, og går fra stillingen som konserndirektør.

Han har hatt lederstillinger i omtrent 14 år, og det innebærer også redaksjonell toppleder i Bladet Nordlys.

Før han tiltrer den nye jobben, blir det ferie.

– Jeg blir å jobbe litt denne uka, og å snakke litt med folk. Det er et godt utgangspunkt for høsten å ha noen uker ferie sørpå, og så nordpå etter hvert. Oslo, Tromsø og Finnmark, sier han til iFinnmark.