Ståle, hold deg til saken og ikke spre uriktige opplysninger

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Å komme med uriktige påstander for å berike seg selv politisk, er ikke rett. Jeg krever ikke noe som er utenfor reglementet, jeg ber om å få det jeg har krav på ifølge reglement og kommunelov.

Jeg kan lett beklage at jeg trodde du hadde vært varaordfører i Båtsfjord, jeg ser at du kun har fungert som det, eller misforstår jeg igjen? – legger ved forklaringen din «- Som formannskapsmedlem har jeg også måtte trø til når både ordfører og varaordfører har vært borte,»

LES OGSÅ: Urimelige Tor Mikkola

Poenget er at det faktisk spiller en stor rolle om hva man jobber med i forhold til hva man har krav på, i forhold til offentlige verv. Er du offentlig ansatt så beholder du som oftest full lønn, feriepenger og pensjon, samtidig som du er i møter og møtepliktige oppdrag. Det samme gjør man som oftest hvis man er privat ansatt, mot at bedriften får refundert opptil 1900 kr pr dag. Som selvstendig næringsdrivende må man selv legge frem kravene, slik som jeg har gjort.

Saken i formannskapet handlet om tapt arbeidsfortjeneste. Det er ingen uenighet om at varaordfører har krav på tapt arbeidsfortjenester for dager jeg bruker til møter. Der er jeg og rådmannen enig.

LES OGSÅ: Grådig, eller lønn for strevet?

Det er vi er uenige om er om hva som er dokumentert arbeidsfortjeneste etter kommunens reglement og kommuneloven.

Kommunedirektøren ser ut for å mene at dokumentert tapt arbeidsfortjeneste i form av dokumentasjon av personinntekt fra selvstendig næringsdrivende, ikke kommer under dokumentert inntekt, mens jeg mener at det gjør det.

Kommunedirektøren innstiller på 1200 kr pr dag, mens jeg vil ha faktisk tapt arbeidsfortjeneste, som i dag er maks 1900 kr pr dag.

I tillegg er vi uenig i om hvordan man tolker perioden der jeg var fungerende i 100 % ordfører rolle.

Jeg forstår det slik at vi er enig i at jeg var på jobb 100% i en periode på 35 dager.

LES OGSÅ: – Dette minner om grådighet

Kommunedirektøren skriver at dette ikke kommer under ordningen med tapt arbeidsfortjeneste. Det ser ut for at kommunedirektøren med dette mener at jeg skal ha dekt tapt arbeidsfortjeneste for et formannskapsmøte, men ikke for en full dag på ordførerkontoret som fungerende ordfører.

Derfor har jeg bedt formannskapet ta stilling til om jeg skal ha ordfører godtgjørelser, eller om jeg skal ha tapt arbeidsfortjeneste for denne perioden.

Det kan hende at formannskapet mener at jeg ikke skal få dekket tap i eget arbeid for å fungere som ordfører 100 %. Selv om jeg ikke er enig, så vil jeg akseptere og rette meg etter det.

LES OGSÅ: Varaordfører har sendt krav om tapt arbeidsfortjeneste på nesten 40 tusen kroner

Og til slutt vil jeg bare tilføye at dette ikke er en politisk sak, det handler ikke om å endre reglement eller tildele utenfor reglement. Jeg har heller ikke fremmet kravet som politiker, men har fremmet kravet personlig.

Jeg har utestående tapt arbeidsfortjeneste helt fra i fjor høst, og ønsker å få saken ut av verden slik at man slipper å bruke mer energi på dette.

Derfor ba jeg etter kapittel 8 i kommunens reglement, om at saken avgjøres i formannskap. Hverken SP eller SV har fått informasjon om dette på forhånd, det var kun Ordfører og kommunedirektør som har informasjon om saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags