Utlover dusør etter hærverk

Fred Ivar Opgård.

Fred Ivar Opgård. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Hoppbakken nok en gang utsatt for hærverk. Nå utloves dusør for å få tak i den/de skyldige.

DEL

(Finnmark Dagblad) Fred Ivar Opgård i Alta IFs hoppgruppe er fortvilet etter at hoppanlegget på Sandfallet nok en gang har vært utsatt for hærverk. Nå utlover de dusør for at den eller de skyldige blir tatt.

Fredag kveld eller natt til lørdag har noen kjørt med en bil, en høy firehjulstrekker med store hjul, i deler av overrennet i 40-metersbakken og i underrennet til flere av bakkene som er i anlegget på Sandfallet midt i Alta.

Spormalene ødelagt

Blant annet er spormalene, som er til nytte for å lage sporene i overrennet, i 40-metersbakken ødelagt.

– Disse er montert om sommeren med blant annet hjelp av laser for at det skal være enkelt å lage helt rette spor om vinteren. Nå er de ødelagt., sier en skuffet og forbannet Fred Ivar Opgård.

– Nå blir det mye mer arbeid fordig vi først må tråkke og så la noen som er god å renne, lage sporene. Jeg kan ikke fatte hva som feiler dem som gjør noe slikt og som ødelegger for unge og håpefulle idrettsungdom her i Alta, sier Opgård.

Ikke første gang

Det er ikke første gang at hoppanlegget på Sandfallet er utsatt for hærverk. Tidligere er en brakke som sto ved bakken, blitt knust to ganger, og startbommen er kastet nedover sigma-sporet (laget av plast og porselen) i storbakken slik at både bommene og sporet har fått skader.

– Jeg har brukt mange timer i dette anlegget de siste seks-syv årene, og vi har vært utsatt for hærverk flere ganger, men jeg har aldri vært så forbannet før som nå, sier Opgård.

Utlover dusør

Fred Ivar Opgård har valgt ikke å anmelde forholdet til politiet.

– Jeg ser ingen hensikt i å anmelde dette. Jeg vet hva politiet har å slite med, og dette er ingen prioritet hos dem. Saken hadde uansett blitt henlagt, sier han.

Nå utlover Opgård & co. dusør til den eller de som kommer med opplysninger slik at den eller de skyldige blir tatt.

– Vi lover en rimelig stor julegave dersom vi får opplysninger som fører til at vi får tatt de skyldige. Og jeg håper at vi treffer dem før politiet gjør det, sier Fred Ivar Opgård.

– Bilen som er brukt, er det ikke så mange av, og jeg regner med at vi får tak i den skyldige, sier Opgård. Han anmoder forelde om å følge med hva ungdommene deres gjør.

– Det må være mangel på fritidshobbyer som er grunn til at noen gjør noe slikt, sier Fred Ivar Opgård.

Vil flytte bakken

Fred Ivar Opgård har nå sett seg lei av all hærverk i Altabakken.

– Selv om den er midt i Alta, så ligger den ikke så godt synlig for de nærmeste naboene fordi det er en del skog i mellom. Det hadde vært positivt for oss om det var noen leiligheter i nærheten av unnarennet, sier Opgård. Som helst vil ha flyttet bakken.

– Vi må få flyttet bakken. Jeg håper at Alta kommune blir en støttespiller til en flytting – det finnes et kjempebra alternativ i Rafsbotn. Vi får ta en diskusjon med eierne der om et område der man kan anlegge et nytt hoppanlegg. Det ønsker jeg svært gjerne, sier Opgård.

Artikkeltags