United ødelegger for Alta

Artikkelen er over 14 år gammel

Alta IF er ute etter keeper Fredrik Tervaniemi i den svenske klubben Boden BK. Nå kan det se ut som at Manchester United skal ødelegge for overgangen.

DEL

(Finnmark Dagblad) Alta IF har hatt Boden-keeper Fredrik Tervaniemi og tidligere Hammerfest-keeper Juha Vahla i kikkerten foran neste sesong. Nå kan Tervanjemi glippe på grunn av United-sjef Alex Fergusons planer for framtiden.

United-sjefen er ute på markedet for å skaffe en ny keeper til klubben og 18 år gamle John Ruddy i Cambridge United er veldig aktuell for storklubben. Svenske Fredrik Tervaniemi har vært i Cambridge United og imponert på treningene. Nå ønsker klubben å få han til England hvis de mister sin keeper til Manchester United. Dermed kan Uniteds kjøp få innvirkning på hvem som vokter målet til Alta IF neste sesong.

Kjetil Kristensen i Alta IF er overrasket over hvordan Fergusons spillerkjøp kan få innvirkning på klubbens spillerjakt.

- Det er jo litt spesielt at Manchester Uniteds spillerkjøp får innvirkning helt hit opp til oss, men slik er fotballen. Vi vet at spillerne bruker tiden utenom sesongen til å prøvespille for andre klubber og denne gangen er vi involvert i hva Ferguson og United ønsker å gjøre, sier Kristensen som innrømmer at hele situasjonen er litt komisk.

Fredrik Tervaniemi sier at avgjørelsen om hvor han spiller neste sesong kanskje kommer før hans planlagte treningsopphold i Alta.

- Det gikk veldig bra for meg på treningene der borte og får jeg sjansen så reiser jeg nok dit. Klubben har sagt at de ønsker å selge Ruddy til United og hvis det skjer vil de hente meg over. Skjer det ikke noe i løpet av den første tiden kommer jeg til Alta 29. november, sier Tervaniemi.

Kjetil Kristensen i Alta IF sier videre at det er ingen krise i klubben om Tervaniemi glipper.

- Både Tervaniemi og Juha Vahla kommer til oss i slutten av måneden for å se på forholdene og trene sammen med laget. Vi skal ha en prat med begge to og finne ut hvilken løsning som er best for oss både sportslig og økonomisk, sier Kristensen.

Men kanskje trenger ikke Alta IF å velge etter at Alex Fergusen i Manchester United har gjort sitt valg.

Artikkeltags