Tromsø-kontrakt til Reginiussen

Artikkelen er over 14 år gammel

Tromsø IL tilbyr Tore Reginiussen en kontrakt, men vil at han fortsetter i Alta minst ett år til.

DEL

(Finnmark Dagblad) TIL-trener Otto Ulseth bekrefter at TIL ønsker å knytte Alta og U18-landslagets midtstopper Tore Reginiussen til klubben. Men er samtidig bestemt på at Tore spiller minst et år til i Alta.

- Vi ønsker å tilby Tore en kontrakt, men ønsker at han fortsetter å spille for Alta IF. Alta er riktig sted og riktig klubb som er på riktig nivå for han akkurat nå. Det nest viktigste prosjektet for TIL denne sesongen er å bidra til at Alta berger plassen i 1.divisjon. På denne måten sikrer vi at han blir i Alta IF, sier Ulseth og legger til;

- Og vi skal prøve å bidra på flere måter.

- Men dere gjør vel dette for å sikre dere en god spiller i framtiden?

- Ja, og for å sikre at han blir i Alta IF. Det er slett ikke sikkert at Lillestrøm og Brann tenker på samme måte som oss, sier Ulseth.

Det er kjent at også Lillestrøm er interessert i Reginiussen og Ulseths uttalelse peker mot at det er en overgang til en annen klubb TIL nå vil hindre ved å være tidlig ute.

Vet lite

Tore Reginiussen tar ikke av selv om tippeligaklubben ønsker hans underskrift.

- De har kommet med noen papirer til meg, men jeg kan si så mye at jeg bare har lest fort gjennom dem. Jeg tenker ikke så mye på dette, men jeg må kanskje sette meg inn i saken snart for de ønsker en hurtig avgjørelse.

Og at han spiller for Alta til sommeren er han ikke i tvil om.

- Det er artig at klubber er interessert, men det eneste jeg vet er at jeg spiller for Alta minst en sesong til, sier Reginiussen.

Interessant klubb

Tore Rismo i Tromsø IL legger ikke skjul på at klubben må knytte forsvarsspillere til seg.

- Det er vel ingen hemmelighet at årets forsvarsfirer begynner å trekke på årene. Vi har mistet Mika Koppinen og Steinar Nilsen allerede og Arne Vidar Moen og Morten Pedersen er begge passert 30 med god margin. Vi må skifte ut den bakre firer i løpet av et år eller to, og da er Reginiussen en spennende spiller med stort potensiale, sier Rismo.

Og akkurat dette er en av grunnene til at TIL er en klubb som er interessant for Reginiussen.

- Jeg vet at de må skifte ut flere forsvarsspillere de nærmeste årene og det gjør klubben interessant for meg med tanke på spilletid. Men som sagt så er dette ikke noe jeg tenker på til daglig. Jeg skal spille for Alta IF og så får vi se hva det blir til etter hvert, sier midtstopperen.

Overgangssum

Hvis TIL ønsker å knytte til seg Reginiussen nå så må de trolig ut med en overgangssum til Alta IF.

- Vi er i en tidlig fase så vi har ikke diskutert overgangssum. Vi ønsker at han signerer for oss og hvis Reginiussen ønsker å gjøre det så må vi gå i dialog med klubben og se om vi har en felles forståelse på hvordan det skal gjøres, sier Tore Rismo.

Sportslig leder i Alta IF, Jens Nilsen, var ikke tilgjengelig for kommentar angående denne saken.

Artikkeltags