Krogh: – Mye større enn jeg hadde trodd

Lahti, Finland 20170303.
Ski-VM 2017 Lahti.  Medaljeseremoni etter 4x10 km stafett herrer. Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh jublet så heftig på scenen for gullmedaljen de vant at deler av laget falt ned fra pallen.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Lahti, Finland 20170303. Ski-VM 2017 Lahti. Medaljeseremoni etter 4x10 km stafett herrer. Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh jublet så heftig på scenen for gullmedaljen de vant at deler av laget falt ned fra pallen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Finn Hågen Krogh var et eneste stort smil under medaljeseremonien i Lahti fredag kveld.

DEL

26-åringen var det naturlige midtpunktet etter den strålende ankeretappen han gikk da Norge slo Russland og ble verdensmestere i stafett for niende gang på rad.

Og det til og med uten Petter Northug på laget for første gang siden 2007.

Krogh er mer enn klar for gjøre akkurat det samme i OL i Pyeongchang om ett år.

– Ja, helt klart. Dette ga skikkelig mersmak. Jeg begynte etter hvert utover i sesongen å skjønne at jeg kunne få gå sisteetappen på stafetten, og den etappen er ekstra spesiell. Å fylle skoene til Petter er ikke bare, bare, men det gikk bra, og så har bare opplevelsen vært så vanvittig mye større enn jeg faktisk hadde trodd. Jeg har vært så vanvittig glad siden jeg gikk i mål, og vi har bare gått rundt og smilt og godtet oss med hverandre, sa Krogh i det lette snødrevet i Lahti sentrum etter at gullet var kommet rundt halsen.

LES OGSÅ: Krogh røpet gulltaktikken ved frokostbordet

Dagens mann

Finn Hågen Krogh var både dagens og kveldens mann. Han var hoppende glad på seierspallen både før og etter at han hadde fått gullmedaljen rundt halsen av Sverre Seeberg, visepresident i Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Erik Røste, president i Norges Skiforbund. Deretter bar det rett til NRKs studio, før det ble runden med TV 2, P4 og den skrivende pressen.

– Hele skiverdenen og ikke minst så å si det som kan krype og gå av nordmenn har hyllet deg i dag for en fantastisk ankeretappe. Hvordan er det?

– Jeg gjorde nå bare jobben min, jeg. Gutta foran meg satte meg opp i en perfekt posisjon der jeg ledet stafetten, og det kan man ikke ta for gitt selv om vi har et sterkt lag. Det er stafett, og nerver spiller inn. Det var tunge forhold i dag, og for min del var det bare å gå. Det var så enkelt som det. Det utviklet seg litt underveis, men jeg var egentlig aldri i tvil om at jeg ville kunne ta vare på forspranget.

Kald

– Er du så kald som det virket som? Du hadde selveste Sergej Ustjugov jagende bak. Det var ikke lett, dette?

– Jeg hadde absolutt ikke kontroll på situasjonen. Jeg hørte at noen sa at jeg drev skuespill da det var nede i fem sekunder, men jeg var helt ferdig fra start. Det var "krigeføre" i dag, og jeg fikk ikke en millimeter gratis. Jeg hadde absolutt ikke kontroll, ikke minst siden det var Ustjugov som var bak.

–Går du femmila på søndag?

– Jeg vet ikke ennå. Det er vel egentlig bare Martin som er klar for det laget. De tre siste plassene er det veldig åpent om vil jeg si.

Det skal også sies at Petter Northug er klar som regjerende mester.

(©NTB)

Artikkeltags