Finnmarkingene leverte i sporet

5. plass: – Dette var ubeskrivelig. Jeg trodde ikke at jeg skulle være så god, sa Vadsø-gutten Stock til NRK, etter å ha blitt nummer fem. Arkivfoto

5. plass: – Dette var ubeskrivelig. Jeg trodde ikke at jeg skulle være så god, sa Vadsø-gutten Stock til NRK, etter å ha blitt nummer fem. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Martin Johnsrud Sundby (32) giret om mot slutten og ble bare slått av formløperen Alex Harvey under lørdagens 15 kilometer fri teknikk i langrennsverdenscupen. Og rett bak halset finnmarkingene.

DEL

Det tok tid før Sundby fikk opp sitt aller beste tempo etter å ha passert som nummer ni etter fem kilometer. Da var han 9,3 sekunder bak ledende Harvey. Canadieren ledet gjennom hele løpet og hadde 12,1 sekunder på tredjeplasserte Sundby da 10 kilometer var unnagjort.

I mål skilte det seks sekunder mellom Harvey og Sundby.

– Dette var ubeskrivelig.

Sveriges Marcus Hellner ble nummer tre. Han hadde 14,3 sekunder opp til vinneren. Han slo Dario Cologna på 4.-plass med fire tideler.

Mange av de norske hadde en tung i sporet foran flere titalls tusen tilskuere i Ulricehamn. Nest best av de norske ble Daniel Stock. Finnmarkingen er en del av Thomas Alsgaards Team LeasePlan, men fikk en plass i troppen og viste seg tilliten verdig. Stock lå på 3.-plass bare to kilometer fra mål, men ble slått med 16,2 sekunder til slutt.

– Dette var ubeskrivelig. Jeg trodde ikke at jeg skulle være så god, sa Vadsø-gutten Stock til NRK.

Først sist søndag kveld fikk Stock klarsignal av landslagstrener Tor Arne Hetland til å gå rennet.

Nok en finnmarking

Tredje beste nordmann (og nest beste finnmarking!) ble Finn Hågen Krogh. Han var 32,2 sekunder bak.

Anders Gløersen ble nummer elleve med 35,1 sekunder opp til seieren. Plassen på Norges lag på 50 kilometeren i ski-VM i Lahti bør uansett være noenlunde sikker.

– Det gikk litt halvseigt en stund. Jeg hadde litt krefter mot slutten, men det var ikke nok til å kjempe mot de beste. Dette var sånn midt på treet, mente Gløersen.

Simen Hegstad Krüger ble nummer 25 og Simen Andreas Sveen nummer 28.

Artikkeltags