Satser på Altagårdsskogen

Leder Ole Simonsen i Alta IFs fotballgruppe snakker engasjert om planene for storstadion i Altagårdsskogen. Det er planlagt å bygges i skogen vi her ser bakover i bildet som er tatt ved den nye rundkjøringa ved flyplassen i Alta. Foto: Marte Lindi

Leder Ole Simonsen i Alta IFs fotballgruppe snakker engasjert om planene for storstadion i Altagårdsskogen. Det er planlagt å bygges i skogen vi her ser bakover i bildet som er tatt ved den nye rundkjøringa ved flyplassen i Alta. Foto: Marte Lindi

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Alta IF håper på hjelp fra kommunen og FeFo for å komme ordentlig i gang med stadionplanene i Altagårdsskogen.

DEL

(Finnmark Dagblad) Alta IF håper på hjelp fra kommunestyret og grunneier FeFo (Finnmarkseiendommen) til å fortsette med planene om et nytt fotballstadion i Altagårdsskogen.

Regulering

Den største og første bøygen for Alta IF blir å få stadionanlegget regulert som en del av kommunedelplanen for Alta by.

– Vi må få det med i kommunedelplanen før vi kan gå videre med de mer konkrete delene av vårt prosjekt. Men da er vi avhengig av velvilje fra politikerne for å få lov å bygge et stadion der, sier leder Ole Simonsen i Alta IFs fotballgruppe.

Kommunedelplanen skal opp som sak i neste kommunestyremøte som er 24. november.

Vil ha FeFo med

Alta IF har fått lagd skisser av anlegget og skal legge selve stadion i 2. etasje. I tilknytning til dette kommer det også kontorbygg og hotell.

Stadiondelen planlegges med 5000-7000 tribuneplasser. I tillegg skal det være overbygg ettersom store lysmaster ikke blir godkjent rett ved flyplassen.

Prosjektet har fått navnet «Logistikksenteret i nord». Og for å få «Logistikksenteret» realisert håper de også å få grunneier FeFo med på laget.

– Vi håper enten at de kan selge området, eller at de blir med som eier og utvikler av området. Vi vil veldig gjerne ha dem med på laget, sier Simonsen.

Har interessenter

– Vi har allerede kapitalsterke investorer som er interesserte i området på grunn av at det ligger nært flyplassen, også med tanke på at det kan bli et kommunikasjonssenter med båt og buss der, sier Simonsen.

Prislappen som foreløpig er satt er 800 millioner kroner, hvor selve stadion kommer på 400 millioner kroner.

Samtidig har de planene klar for å bygge stadion på Aronnes. Men det er mer som backup, dersom Altagårdsskogen likevel ikke lar seg gjennomføre.

– Vi har planen for Aronnes liggende klar. Et stadion der kommer til å koste rundt 40 millioner kroner, sier fotballederen.

Aronnes er vanskelig

– Men det er jo stor forskjell på 40 mill. for Aronnes og 400 mill. for skogen ved Altagård ?

– Ja. Men for klubben sin del er det snakk om at vi må ut med 15 millioner selv for byggingen i Altagårdsskogen, mens vi må ut med hele summen på Aronnes. I Altagårdsskogen blir det store utleiearealer som kan sørge for inntjening for å betjene lån, sier han.

Problemet med byggingen på Aronnes er ifølge Simonsen ikke nødvendigvis prislappen, men at det er vanskelig å få omregulert området.

– Der er områdene rundt regulert til jordbruk. Og det er vanskelig å få dette omgjort til næringsbruk, mener Simonsen.

Nå venter de svært spent på kommunestyrets beslutning 24. november.

– Det blir en utrolig viktig dag for oss, sier Simonsen engasjert.

ml@fd.no

Artikkeltags