- Potensialet er bra

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Europamester på 200meter, Geir Moen var fredag og lørdag i Alta for å inspirere lokale sprintere til videre satsning. Potensialet er bra, sier Moen.

DEL

(Finnmark Dagblad) - Det er lenge siden sist jeg var på en samling med så mange sprintere. Flere av disse har potensiale til å bli gode, sa den tidligere europamesteren etter fredagens treningsøkt.

Fredags kveld holdt Moen et foredrag om toppidretten for friidrettsutøverne som var samlet i Alta. De fikk innføring i hva som må til for å bli en topp friidrettsutøver.

- Det er viktig å vise utøverne på et tidlig tidspunkt hva som må trenes på. Derfor er jeg glad for å kunne bidra også her oppe i Finnmark. Finnmarkshallen gir utøverne en kjempemulighet til å bli gode, men miljøet er viktig. Vi hadde en fin gruppe på samlingen i dag, og slik treningsgruppe burde de vært en del av hver dag, sa Geir Moen uten å påstå at det er et must.

Fin inspirasjon

Marte Skarstein Lebesby (17) fra Alta IF var sammen med Vegard Sjursen fra IK Stein og tre blad Norbye, (Hans, Martin og Kristin) fra Karasjok, noen av dem som fikk møte landets mest kjente sprinter. Lebesby fikk flere gode treningstips og satser nå som aldri før på sprint.

- Det var kjempe inspirerende å få møte Geir Moen. Gjennom denne samlingen får vi vite hva vi må trene på for å bli bedre. Han viste nye tekniske øvelser som jeg er sikker på vil gjøre meg til en bedre sprinter, sa Lebesby som har bestemt seg for å satse skikkelig på sprinten.

Moen pratet mye om hvor viktig det er å ha en god treningsgruppe, noe som blir problemer for Lebesby hvis hun velger å bli i Alta.

- Jeg trener mye alene nå som jeg har øket treningsdosene. Men med god støtte fra mamma og pappa, samt hjelp fra Rolf Rantala og Vidar Nilsen tror jeg at utviklingen vil fortsette framover. Jeg får også hjelp med treningsprogram fra en tidligere sprinter i Bodø, sier Lebesby som løp 60-meteren på 8,61 i helgens stevne.

- Jeg er veldig nær min personlige rekord fra tidligere, så tiden er jeg godt fornøyd med. Nå er oppkjøringen foran neste sesong startet og jeg har som målsetning å kvalifisere meg til Ungdomsmesterskapet til sommeren. Da må jeg løpe 100-meteren på 13,35, noe som er tre tideler raskere enn min personlige rekord til nå, avslutter en nyinspirert Marte Skarstein Lebesby.

Norbye-duell

Brødrene Hans og Martin Norbye møttes til duell på 60-meter i lørdagens stevne. Lillebror, 16-åringen Hans, trakk det lengste strået og kom i mål på tiden 7,33. Storebror Martin på plassen bak med tiden 7,41. Riktignok ble begge slått av sommerens fjerdemann i Senior-NM, Kjetil Falkegård fra BUL-Tromsø (opprinnelig fra Tana), men Hans var storfornøyd etter å ha slått storebror.

- Ja, jeg jublet skikkelig da jeg passerte målstreken som andremann. Tiden 7,33 er ny personlig rekord med fire hundredeler, så jeg må si meg fornøyd med det også, sa Hans Norbye etter løpet.

Vegard Sjursen fra IK Stein ble nummer fire på en tid langt bak sin personlige rekord.

Artikkeltags