Norild satser på videre cupspill

AVANSEMENT?  Makter Norild og lagkaptein Stig Gøran Persen å avansere til første ordinære runde i cupen? I så fall må vadsølaget slå Porsanger IL lørdag.

AVANSEMENT? Makter Norild og lagkaptein Stig Gøran Persen å avansere til første ordinære runde i cupen? I så fall må vadsølaget slå Porsanger IL lørdag.

Artikkelen er over 5 år gammel

Skal Norild fortsette suksessen fra fjorårets fotballsesong? Litt av svaret får vi kanskje lørdag ettermiddag når laget tar imot Porsanger IL i cupen.

DEL

Pål Johnsen, som er en av Norilds tre trenere, sier til Finnmarken at klubben satser på å komme videre til første ordinære runde. ikke minst fordi dette kan bety et både økonomisk- og sportslig løft for klubben.

– Det er etter hvert svært lang tid siden Norild var involvert i cupen. Derfor er dette en flott anledning for oss til å få en sterk motstander i første ordinære cuprunde. Riktignok tar vi ingenting for gitt når det gjelder lørdagens kamp mot Porsanger, men forskjellen mellom seier og tap er betydelig. Både Tromsø IL, Tromsdalen og Alta IF kan være aktuelle motstandere for vinneren av lørdagens kamp i Vadsø, sier Johnsen.

Økonomi

Johnsen er også litt opptatt av økonomien som er knyttet opp mot avansement i cuprundene. For allerede fra første ordinære runde i cupen vil de involverte klubbene nyte godt av fordelingen av pengene som ligger innbakt i cupspillet.

Men først må altså lørdagens hinder, kampen mot Porsanger, forseres. Og akkurat dette kan bli en tøff utfordring.

Riktignok var Norild klart bedre enn Porsanger i fjorårets serie, men årets utgave av laget fra Lakselv virker solid. I den første kvalifiserende runden vant Porsanger 1–0 mot Hammerfest.

Det må også nevnes at i en treningskamp mellom Norild og Porsanger i Altahallen i februar, var det Porsanger som vant. Det var likevel en kamp ingen av lagene la altfor stor vekt på resultatmessig.

– Vi må regne med en tøff kamp. Porsanger virker forholdsvis solid og vi må gi alt for å vinne. Vi har for øvrig hentet hjem Milos Vucenovic til dette oppgjøret. Dette forsterker laget. Men samtidig må midtbanemotoren Ante Smuk stå over etter at han fikk rødt kort i kampen mot KIF andre påskedag. Også dette blir sterkt merkbart. Men ut over dette er laget intakt, noe som gir grunn til forhåpninger.

Dugnad

Årets sesong har kommet rekordtidlig i gang. Norild vant som kjent cupkampen mot KIF for noen dager siden, og med kamp i Vadsø allerede 14. april, er dette kanskje det tidligste tidspunktet det har vært avviklet en ordinær fotballkamp i Vadsø.

– I utgangspunktet skulle denne kampen vært spilt 18. april, men Porsanger ønsker å framskynde kampen til helga. Dette har ført til at vi har måtte gå i gang med et omfattende dugnadsarbeid for å få banen klar. Mye tyder på at vi skal kunne tilby akseptable forhold lørdag. I så fall blir kampen spilt lørdag ettermiddag. I øyeblikket kan det synes som værgudene spiller på lag med oss, men dersom noe uforutsett skjer, vil vi ta den endelige beslutningen fredag ettermiddag, sier Pål Johnsen.

Men i utgangspunktet er han optimist. Johnsen håper også publikum kjenner sin besøkelsestid og møter fram for å gi hjemmelaget den støtten som er nødvendig for videre cupavansement, som kan bety storfint besøk i neste runde.

Artikkeltags