- Norbye spilte veldig bra

Artikkelen er over 14 år gammel

Hans Norbye har gjort så godt inntrykk på G17-landslagstrener Øivind Nilsen under forrige ukes turnering, at han får fortsette på G17 landslaget. Det er han svært fornøyd med.

DEL

(Finnmark Dagblad) I Forrige uke var Hans Norbye tatt ut til å være med på den internasjonale Nymburk-turneringen i Tsjekkia med G17-landslaget, som den eneste fotballspilleren fra Finnmark. Her spilte de kamper mot Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Ukraina.

- Hans Norbye gjorde et godt inntrykk og spilte veldig bra i alle kampene under turneringen. Dessverre måtte han stå over den siste kampen vi spilte i turneringen på grunn av en strekk han fikk i nakken, sier G17-trener Øivind Nilsen til Finnmark Dagblad.

- Jeg føler meg mer sikker med ballen og spill på landslaget enn før og følte selv at det gikk meget bra. Fikk også inntrykk fra treneren om at jeg spilte bra. Jeg er fornøyd med spillet og synes det er kjempemorsomt at jeg får fortsette på landslaget, sier Norbye.

G17-landslagstreneren har latt fotballspilleren fra Karasjok spille fra start i alle kampene og han hadde fått spille den siste mot Ukraina også dersom han ikke hadde fått nakkeslengen. Norge vant bronsefinalen, men måtte dessverre spille uten finnmarkingen på grunn av skaden han pådro seg.

- Jeg fikk en sleng i nakken under den siste kampen, og måtte gå av banen. Skaden er ikke så alvorlig så det går bra med meg nå, men jeg skal likevel til fysioterapeuten for å se på nakken i dag, sier Norbye.

Han synes det er stas å spille på landslaget og få erfaring fra spill mot andre land. De har en litt annen spillestil enn i Norge.

- Det er godt med litt erfaring fra internasjonal fotball, sier han underfundig på telefon fra Tromsø.

Karasjokingen har gått første året på vanlig allmennfag, men skal fra torsdag av begynne på privat gymnas. Vanlig videregående lot seg ikke kombinere med idretten siden det ble for mange fraværsdager.

De er fire spillere på samme alder som skal begynne å trene med a-laget til TIL, og som i tillegg skal ta privat gymnaset sammen. - Når vi er ute og reiser har vi muligheten til å følge med på nettgymnas i forbindelse med skolen. I tillegg har vi en som skal passe på at vi gjør lekser og sånn underveis på reisene, sier Norbye.

Neste kamp med landslaget blir i midten av september. Da skal de møte Frankrike og Norbye er selvsagt med i troppen.

- Norbye spilte veldig godt spesielt i kampene mot Sverige og Ungarn under turneringen i forrige uke. Han er derfor med i neste uttak til kampen mot Frankrike som skal spilles i Hamar-området i midten av september, sier G17-trener Nilsen.

Artikkeltags