Nå blir denne mannen landslagstrener

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Morten Pedersen skal ha ansvaret for Sapmi under VM i fotball for urfolk.

DEL

Morten Pedersen får hovedansvaret foran turneringen CONIFA World Fotball Cup (VM for urbefolkning) i Abkhazia i Georgia som spilles 28. mai til 5. juni.

Det skriver TIL.no på sine hjemmesider.

- Jeg er stolt over å bli spurt om jeg kunne tenke meg å være landslagssjef for Sapmi igjen. I 2008 var jeg i startfasen av min trenerkarriere og det var en opplevelse å være landslagstrener for Sapmi i Viva World Cup i Gällivare. Der ble det tredjeplass etter at vi slo Kurdistan i bronsefinalen, sier Morten Pedersen til til.no.

- Når jeg nå fikk forespørselen igjen, så var det viktig for meg å få dette klarert med min arbeidsgiver Tromsø IL, legger han til. 

Ifølge hjemmesiden til Tromsø Idrettslag er man glade for at TIL B-treneren får denne muligheten.

- Først og fremst har Sapmi fått en veldig bra mann. Det er positivt for Nord-Norge og det er flott at TIL kan være en del av samelandslaget, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

- Vi har også en strategi om at vi skal øke vårt engasjement i forhold til samfunnet og det kulturelle sammenhengen som vi er en del av. Slik sett er det veldig bra at vi har en trener som er en del av samelandslaget, legger han til.

Det skriver Nordlys.

Håper på Høgli

- Jeg skal sette en tropp med 16 utespillere og to keepere. Og da er spørsmålet om jeg kan få med meg Tom Høgli. Vi håper at han har lyst å være med. Det ville bety enormt om profiler som han takker ja, forteller han videre.

 

Artikkeltags