(Finnmark Dagblad)

Odd Grenland skal ifølge avisa Varden være enig med Mandalskameratene (MK) om en overgangssum på mellom én og halvannen million kroner for Tore Reginiussens U19-landslagskollega Steffen Hagen. I tillegg skal MK ifølge avisa ha forhandlet seg til en prosentandel ved videresalg. Alta IF er i forhandlinger med Tromsø IL om en overgangssum for Tore Reginiussen og klubben innrømmer at sakene har likhetstrekk.

- Det er helt klart veldig mange likhetstrekk mellom disse overgangene og det høres ut som en fornuftig avtale, sier Bjørn Steinar Lampe i sportslig utvalg i Alta IF.

- Som vi tror både Odd og MK er fornøyd med, legger kollegaen i sportslig utvalg Kjetil Kristensen til.

Forhandlinger

Både Hagen og Reginiussen er midtstoppere på Norges U19-landslag. Begge er spillere i klubber som rykket ned fra 1.divisjon og begge kjøperne er i tippeligaen. TIL har, etter det FD kjenner til, i sitt første forslag tilbudt Alta IF en sum som er lavere enn utdanningskompensasjonen på ca 320.000 kroner som Alta IF egentlig har krav på uansett. Dette forslaget ble ikke godt mottatt i Alta.

- Vi er enige om å møtes for å forhandle om en pris i neste uke, sier Lampe.

Kjenner ikke spilleren

Daglig leder i Tromsø IL, Bjørn Tore Markussen ønsker ikke å trekke sammenligninger.

- Jeg kjenner ikke til denne spilleren som Odd Grenland har kjøpt og kan dermed ikke trekke noen likheter. Men når det er sagt så har vi ingen ambisjoner om å presse prisen for Reginiussen ned. Vi ønsker å gi Alta IF en markedsrettet pris, sier Markussen før han lurer på hvilken pris MK har fått for Hagen.

- Stakkars gutt, sier Markussen når FD forteller hva Varden skriver om pris.

- Hvorfor sier du stakkars gutt?

- Prisen en klubb betaler er med på å sette forventninger til hvordan gutten skal prestere. Og jeg mener denne prisen er vel høy for en 18-åring. Men spørsmålet er også om prisen denne avisen spekulerer i er reell, nærmest spør Markussen.

- Takler det

Reginiussen selv var i forrige uke i kontakt med Steffen Hagen og er derfor ikke overrasket over prisen.

- Jeg snakket med han i forrige uke og hørte da at MK blankt avslo et tilbud på vel en halv million kroner. Så jeg er ikke overrasket over at prisen ble mye høyere, men det er klart at summen er høy for en 19åring som kommer fra 1.divisjon.

- Hvis TIL og Alta blir enig om en slik sum for deg, hvordan stiller du deg til det?

- Jo høyere prisen blir jo høyere blir forventningene, men jeg regner med at forventningene er der uansett når en tippeligaklubb kjøper en ny spiller. Så jeg skal nok klare å takle dette uansett hvordan prisen blir. Det er mine egne forventninger og presset jeg legger på meg selv som likevel blir tøffest. Man kan ikke ta til seg alt det som forventes av andre, men jeg er ikke i tvil om at når det snakkes om over en million så snakker vi om veldig mye penger, sier Tore Reginiussen.

Denne uken er Tromsø IL opptatt med UEFA-cup borte mot Basel så Alta IF og TIL er enige om å ta et møte i neste uke hvor forhandlingene forhåpentligvis sluttføres.