Kongelig navnebror

Artikkelen er over 12 år gammel

I går feiret Sverre Magnus Vikan fra Honningsvåg sin 26-årsdag med nyheten om at han har fått en kongelig navnebror.

DEL

(Finnmark Dagblad) SMS-meldingene haglet inn på Vikans telefon da det ble kjent at Kronprinsens og Kronprinsessens nyfødte sønn skal hete Sverre Magnus. Sverre Magnus Vikan fra Honningsvåg mener Haakon og Mette-Marit har gjort riktig valg.

- Imponerende

- Navnevalget er imponerende. Rett og slett litt tøft. Jeg burde sende kanskje sende et takkekort til Slottet. Både Sverre og Magnus er gamle kongenavn. Selv er jeg oppkalt etter begge mine bestefedre, sier Sverre Magnus Vikan.

Han ble positivt overrasket da nyheten om navnevalget ble klart i går. Selv trodde han mest på at den nyfødte gutten vill bli oppkalt etter sin oldefar Olav.

- Jeg tippet at de ville kalle gutten for Olav. Men slik gikk det ikke. Det er ikke noe galt med Sverre Magnus. Min samboer, som er veldig opptatt av kongehuset, er glad for at prinsen og jeg har samme navn. Hun synes nok dette er mer stas enn det jeg gjør, sier prinsens navnebror fra Honningsvåg.

- Hvis du får en sønn, kan kanskje navnet bli Olav?

- He, he. Kanskje ingen dum ide, smiler Sverre Magnus.

Savner Finnmark

26-åringen studerer for tiden kunsthistorie i Stavanger. Han har planer om å tilbringe tre år i vestlandsbyen. Selv om han trives godt i Stavanger, legger ikke Vikan skjul på at han savner Honningsvåg og Finnmark.

- Det hender jeg lengter hjem til Finnmark. Dessverre blir det ingen juletur til Finnmark i år. Min samboer er fra Rogaland, og i år skal vi feire julen her nede, sier Vikan på telefon fra Stavanger.

Artikkeltags