Karasjok-jente imponerer på hesteryggen

Saija Skoglund med hesten Carolina Z.

Saija Skoglund med hesten Carolina Z. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Saija Skoglund (19) med pallplassering i stort internasjonalt sprangridningsstevne.

DEL

(Finnmark Dagblad) Skoglund har i tre uker fulgt Toscana Tour 2014, og på fredag ble hun nummer to i bronzeklassen, en prestasjon som er meget solid på hesteryggen

- Vi har vært her og konkurrert i tre helger, og i helgen er det vår siste konkurransehelg. Så den beste plasseringen før nå var en 10. plass, men vi satser på en topplassering før touren avsluttes på søndag. Det er en veldig tøff konkurranse her nede, og dette er en milimetersport, forteller en offensiv karasjoking på telefon fra Toscana, som legger til at rytterne i Italia rir mye raskere enn hva man er vant til fra Norge.

- Man har vært nødt til å tilpasse seg både raskere tempo, samtidig som det er en høyere vanskelighetsgrad på banene her.

Godt kjøp

Karasjok-jenta hadde bare tre dager før avreise kjøpt hesten Carolina Z, men kjemien mellom hest og rytter traff blink med engang.

- Det var en hest som dukket opp like før avreise, og den har internasjonal erfaring. Så det var en god match og investering, sier Skoglund.

Landslaget

Sprangrytteren fra Karasjok har drevet med hest siden hun var seks år gammel, og flyttet sørover for tre år siden for å satse på idretten på Melsom videregående skole i Vestfold. En skole som har en egen toppidrettslinje for hestesport. I dag konkurrerer hun for stallen Bull Sportshorses, og er sammen med et større team fra den stallen i Italia.

- Målet er å kunne satse hundre prosent på sprangridning, men det betyr at man ikke har mye fritid i dag. Men målet er å kvalifisere seg til landslaget, forteller den tøft satsende karasjokingen.

Etter Toscana Tour er det Drammen Springtour som står på programmet, men først skal hun fullføre touren i Italia før hun og resten av gjengen i Bull Sportshorses starter på en tre dagers hjemreise.

Artikkeltags