Jakirovic til Alta

Artikkelen er over 14 år gammel

Kolstad-spiss Alan Jakirovic er klar for Alta IF. Kun bagateller gjenstår i kontraktsforhandlingene.

DEL

(Finnmark Dagblad) - Vi er enig om det viktigste i kontrakten, bare små justeringer skal til før den er klar, sier Kolstads toppscorer til Finnmark Dagblad.

Og nå håper han at han kan komme til Alta allerede før jul for å se på leilighet og trene litt med sin nye klubb.

- Jeg vet ikke noe om når, men planen er at jeg skal reise til Alta før jul for å se på leilighet og trene litt med mine nye lagkamerater. Da vil jeg samtidig skrive under på kontrakten, sier Jakirovic.

Alan Jakirovic er fornøyd med kontrakten.

- Vi er kommet fram til en bra samarbeidsavtale. Vi kan vel si at vi møttes på halvveien og jeg er fornøyd. Og etter det jeg har forstått så er også Alta IF fornøyd, sier Jakirovic.

Og akkurat et bekrefter både Kjetil Kristensen i sportslig utvalg og trener Roger Finjord.

- Vi er kjempefornøyd nå som også Alan signerer for oss og vi håper han kan komme nordover å signere kontrakten allerede denne uken, sier Kristensen.

- Alan gjorde et bra inntrykk både på og utenfor banen og jeg tror han kan gjøre en god jobb for oss i 1.divisjon. Nå har vi signert to av de spillerne som var øverst på ønskelisten når både Øyvind Pedersen og Alan Jakirovic er klare. Så blir sannsynligvis også en ny keeper klar denne uken, sier Finjord.

Hvem det blir er fortsatt ikke klart, men FD vet at både svenske Fredrik Tervaniemi og Juho Vahla var fornøyd med det de fikk se under oppholdet i Alta. Men vi vet også at bare en av dem blir Alta-spiller. Hvem Finjord og Alta IF velger blir altså høyst sannsynlig klart denne uken.

- Vi begynner å nærme oss en spillerstall for komende sesong, sier Finjord.

Da mangler Alta IF midtbanespilleren de har ønsket seg, men kanskje finnes han allerede i troppen.

- Vi har forsterket stallen framover på banen med Jakirovic og vi kommer nok til å prøve forskjellige spillere som vi allerede har i stallen på midtbanen, sier Finjord.

- Vil det si at Øystein Esjeholm er aktuell som den midtbanespilleren du ønsker deg?

- Ja, vi prøvde han på midtbanen i helgen og kommer til å prøve han der flere ganger. Men vi har også andre spillere som kan kle den rollen.

For trolig vil Alta denne sesongen spille med snudd trekant på midtbanen. Det vil si at de ønsker å spille med to sentrale midtbanespillere som får en mer defensiv rolle og en som støtter spissen offensivt på banen. Kanskje kler Øystein Esjeholm og Andreas Granerud de to defensive plassene.

- Vi har fått mye på plass og stresser ikke med midtbanespilleren, sier Kjetil Kristensen.

Alta IF er også i dialog med Porsanger FK om stortalentet Per Arne Østgård.

- Vi jobber mot Porsanger angående Per Arne. Han er også en spiller vi ønsker å knytte til oss nå, sier Finjord.

Andreas Granerud er Bossekop-spiller igjen etter at utlånsavtalen gikk ut i høst. Også her jobber klubben med en permanent overgang.

- Vi har vært og er fortsatt i dialog med BUL og har fått positive tilbakemeldinger. Vi er blitt enige om at vi skal bli enig rundt saken om Granerud, sier en optimistisk daglig leder i Alta IF, Lars Abrahamsen.

Og Granerud selv er ikke i tvil om at det er i Alta han vil spille til sommeren.

Også spørsmålet rundt hammerfestingen Hans Arild Eliassen blir avgjort denne uken.

- Vi skal snakke mer med Eliassen denne uken og kanskje kommer det en avgjørelse også her, avslutter Roger Finjord.

Artikkeltags