Beaskádas 300 gjør et nytt forsøk

HÅPER PÅ BEDRE VÆR: Beaskádas 300 starter på fredag i Gargia.

HÅPER PÅ BEDRE VÆR: Beaskádas 300 starter på fredag i Gargia.

Været forrige helg stoppet hundeløpet, Beaskádas 300. Arrangøren håper på bedre vær denne helgen.

DEL

Det er Alta trekkhundklubb som arrangerer Beaskádas 300. Hundeløpet er arvetakeren til Alta 2-dagers. Mange spann fra Finnmark, Troms og fra utlandet var påmeldt til løpet, som er et kvalifiseringsløp for spann som skal kjøre Finnmarksløpets 500-klasse for første gang denne vinteren.

– Det er selvfølgelig beklagelig at man må utsette et løp, verre er det å avlyse det helt. Derfor syns vi at det er bra at vi likevel klarer å få til å starte løpet til helga. Været kan vi ikke gjøre noe med, men det ser betraktelig bedre ut enn forrige helg så løp blir det, skriver arrangøren av Beaskádas 300 på sin Facebook-side.

Hundeløpet som har tre startende klasser på fredag er takknemlig for at mange frivillige stiller opp på kort varsel i helgen.

– Mange av våres frivillige er fortsatt med, og all ære til dem som har endret på planene sine for å være med på dette. Ikke alle klarte det, og det har vi full forståelse for vi håper dem blir med til neste år. På veldig kort varsel har vi fått noen nye frivillige med på laget, som også gleder seg til å være med, melder en takknemlig arrangør.

Det er en 12-spann-, 8-spann- og 2x50 km-klasse som starter ut på fredagskvelden.

Artikkeltags