Gå til sidens hovedinnhold

Hansen frampå igjen

Artikkelen er over 16 år gammel

Forrige helg scoret Jørn Hansen begge målene til Alta IF. I går fortsatte han der han slapp og satte inn Altas første scoring. Og ikke en hvilken som helst scoring.

(Finnmark Dagblad)

Martin Norbye spiller Erlend Olsen som kommer på en overlapp. Olsen server et perfekt innlegg som Jørn Hansen setter steinhardt i mål på hel volley.

- Ballen klistret seg rundt foten og den satt godt i nettet. Å se den gikk inn var noe av det deiligste jeg har følt - siden forrige helg, sa Hansen som sto for begge Altas scoringer i 2-1 seieren over Sogndal forrige helg.

Alta vant fortjent 3-1 og seieren smakte virkelig godt. Nå mener Hansen at de er på vei tilbake til storformen.

- Det viktigste var at vi fikk tre nye poeng og det er spesielt viktig å slå Hødd som jeg regner med er ett av lagene vi må kjempe med for å beholde plassen i divisjonen. Jeg føler vi er på vei og vi kommer til å vinne mange flere kamper.

Hansen som ikke har hatt den starten på sesongen både han og mange med han hadde håpet på er hvert fall tilbake. De to siste kampene har han vært en av banens beste spillere.

Alta-trener Roger Finjord fikk se en kamp med veldig mye gode kombinasjoner, men også ting som var mindre bra.

- Vi ga dem fire-fem sjanser på helt unødvendige måter, men dette er ting vi lett kan rette på. Jeg er godt fornøyd med det offensive spillet hvor vi skaper mange fine målsjanser og scorer tre fine mål, sa Finjord.

Og målene var vakker. Jørn Hansens scoring er nevnt, men åtte minutter senere var Alta frampå igjen. Nok en gang kombinerer Norbye og Olsen på høyre siden og Olsen legg møtes denne gang av den gode hodespilleren Kenneth Torvik Tønne. Headingen er Hødd-keeperen sjanseløs på.

Jørn Hansen er også en dyktig tilrettelegger. Pasningen til Øystein Esjeholm i det 63. minutt var perfekt og midtbanespilleren Esjeholm løper gjennom forsvaret og gjør ingen feil alene med keeperen.

Alta har hatt til gode å vinne på hjemmebane denne sesongen. Så gleden var stor blant spillerne da publikum endelig fikk se det de kom for. En seier på hjemmebane.

- Vi er fornøyd med seieren, men også veldig glad for at publikum fikk se det de kom for. Dette berget sikkert søndagskvelden for mange folk i Alta, sa målscorer Øystein Esjeholm.

Også Finjord er glad for at hjemmeseieren endelig kom.

- Det kom tusen tilskuere også denne gang og det er vi veldig glad for. Da er det godt å glede også dem. Og når fylkesordføreren satt på tribunen og balljentene kom helt fra Øksfjord blir seieren enda bedre. Vi er veldig glad for at de kom til Alta, sa Finjord.