Tidenes yngste europamester

NY EUROPAMESTER: Ole-Herman Sjøgren fra Hammerfest leverte to solide løp lørdag og søndag, og kunne reise hjem fra Russland med EM-gullet i Pro Stock.

NY EUROPAMESTER: Ole-Herman Sjøgren fra Hammerfest leverte to solide løp lørdag og søndag, og kunne reise hjem fra Russland med EM-gullet i Pro Stock.

Artikkelen er over 4 år gammel

Hammerfestingen Ole-Herman Sjøgren (18) vant EM i Pro Stock.

DEL

Sjøgren konkurrerte med en annen nordmann om sammenlagt tittelen i EM. Det sto mellom han og Fredrik Kirkhus i EM-avslutningen i Rybinsk i Russland. Lørdag tok Sjøgren en 5.-plass og da holdt det for han å kjøre i mål i finalen på søndag. Hammerfestingen ble da nummer fire, og kunne dermed juble for sammenlagtseieren i EM i scootercross foran fullsatte tribuner og nye russiske fans.

- Jeg lå på tredjeplass før vi dro til Russland, og de to finlenderne foran meg stilte ikke til start. Så da sto det mellom meg og Kirkhus. Han fikk problemer i finaleheatet, og da var det viktigste for meg å holde meg på scooteren, forteller en meget fornøyd europamester på vei hjem fra Russland.

Det har fortsatt ikke helt sunket inn at han er blitt tidenes yngste europamester.

- Det føles helt uvirkelig, men det er en god følelse og det har vært søkkanes artig, sier unggutten.

Stjerner

I tillegg til å ha sikret seg EM-tittelen i Pro Stock, så fikk Sjøgren virkelig smake på hvordan det er å kjøre på en stor scene.

- Det var et fantastisk opplegg i Russland. Jeg har aldri sett så mye publikum, og man hørte ropene deres selv når scooterne ruset før start. Så det ga et ekstra kick, forteller Sjøgren.

- Da vi var ferdig ble vi som var nordmenn behandlet som helter, og folk kom bort og ville ha bilder med oss, legger han til.

Rett valg

Forrige helg gikk det ikke like bra under NM. Da valgte Team Sjøgren å bryte NM på grunn av scooterproblemer. De valgte å bruke all energien på helgens EM-avslutning. Den beslutningen er Ole-Herman Sjøgren veldig glad for at de tok.

- Scooteren fungerte tipp topp, men det har vært en hard uke med mye skruing. Så vi gjorde et rett valg i NM. Det er jeg veldig glad for at vi gjorde, selv om det var veldig surt å ryke ut der og da, forteller 18-åringen.

Artikkeltags