HFKs nye sjef lover tøffe tak i sesongoppkjøringen

Tore Veseth Olsen vil løfte treningskulturen i HFK noen hakk. Han er klar på at man får til mye mer om oksygenopptaket er godt.

Tore Veseth Olsen vil løfte treningskulturen i HFK noen hakk. Han er klar på at man får til mye mer om oksygenopptaket er godt.

Tore Veseth Olsen mener man har trent altfor lite i Hammerfest FK.

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i fem uker for kun 5 kroner!

Veseth Olsen fra Kjøllefjord hadde ikke planer om å ta over som hovedtrener for Hammerfest FK i begynnelsen av desember, men da klubben forhørte seg om han var interessert i å ta over jobben til Ulf Rønquist var svaret ja. Den tidligere Senja-spilleren følte tiden var moden for han å ta over ansvaret, og hjelpe klubben videre. En ting vil spillerne merke og det er en tøffere treningshverdag.

– Et av målene mine ved å ta over er å få på plass en bedre treningskultur. Ulf gjorde en god jobb på dette området i siste halvdel av forrige sesong. Det var en tung sesong forrige sesong, og de fleste er nok enige i at man må være godt trent om man skal henge med. Men det har vært en for dårlig treningskultur i klubben, forteller den ferske HFK-treneren, som skal være spillendetrener i 2017-sesongen.

LES OGSÅ: Nytt engasjement skal løfte HFK tilbake til glansdagene

Planen er å kjøre opp mot seks økter i uka.

– Det er noe som kan bli aktuelt utover i sesongen. Da inkluderer det to løpeøkter, for den eneste måten man kan ta steg er å trene godt. Man kan ikke hvile seg god.

Stort apparat

Tor Egil «Toro» Johansen skal ha ansvaret for den defensive biten, mens den tidligere storscoreren Eivin Eriksen skal ha ansvaret for den offensive biten. I tillegg er Martin Moen kommet inn som fysisktrener, mens Fredrik Duurhuus skal være keepertrener. Moen og Veseth Olsen jobber sammen på Reindalen skole, og de er begge for en tøffere treningshverdag.

– Det er greit å ha en egen fysisktrener, som kan gi spillerne litt ekstra individuell oppfølging. For det er ikke alle som tåler å starte hardt, men 16-17-åringene skal kunne tåle det, forteller 32-åringen.

– Så er det også flere gode sparringspartnere som gjør min jobb lettere, legger Veseth Olsen til om fordelen med å ha flere trenere i teamet.

Utviklingsarena

Veseth Olsen har siden overgangen fra Sørøy/Glimt til Hammerfest FK i 2014 sett at byens unge spillere har flyttet til Alta eller Tromsø for å spille fotball. Det er en trend han ønsker skal bremse opp.

– Det er fortsatt slik at man vil at de unge skal bli for gode for Hammerfest og ta overgang til klubber på et høyere nivå. Da er det helt i orden at man går, men det kan ikke være slik at spillere etter de er ferdige i 10. klasse reiser til Alta for å spille for BUL eller Tverrelvdalen i 4. divisjon. Vi skal gi ungguttene sjansen til å bli god her, men det krever også noe av dem. Det vil bli tøft, men jeg håper spillerne beviser at de vil dette og står på, sier HFKs ferske hovedtrener.

Ro i klubben

Før jul kom det et nytt styre på plass i klubben. Veseth Olsen merker at det er en ny glød i klubben. Han blir heller ingen dyr utgift for klubben på trenersiden, som foregående trenere har vært i HFK.

– Støyen har lagt seg i klubben, og det er spennende med et nytt styre. Nå virker det som folk rundt klubben er villige til å gjøre en jobb for laget. Blant annet var det er stort engasjement rundt romjulsturneringen, forteller kjøllefjordingen.

Artikkeltags