Gå til sidens hovedinnhold

Juniorene ligger an til storeslem

Arrangerer finnmarksmesterskap i golf:

Artikkelen er over 6 år gammel

Før finnmarks beste golfspillere skal ut på gressmatta i helga, er det juniorene som ligger aller best an.

Lørdag og søndag arrangerer Varanger Golfklubb finnmarksmesterskap i golf, i tillegg til at siste runde av Harila Finnmark Golf Tour.

I forkant er det den yngre garde som er storfavoritter.

– Gode dager i kombinasjon med å være på hjemmebane kan virkelig slå god ut, sier Knut Busk, som er leder i golfklubben.

Favorittene han snakker om er 13- åringen Chris Johan Larsen og 14- åringen Johannes Betsi. Også Martin Salomonsen fra Porsanger er favoritt, og leder touren så langt, ifølge Busk.

Heier på motstander

Men det er ikke bare tenåringene som får godord fra klubblederen. Høyrepolitikeren Busk er nemlig ikke redd for å framheve arbeiderpartipolitikeren Wenche Pedersen, hans store motstander i politikken foran kommunevalget i høst.

– Jeg har troa på Wenche P. Jeg spilte med henne på onsdag og så at hun ligger godt an, selv om det kanskje ikke nødvendigvis blir seier, ler Busk.

Under små forhold, både i golfmiljøet og byen, må man lære å kunne omgås sine motstandere side om side.

– Jeg har spilt med Wenche P. flere ganger, men om hun er uheldig og slår for langt mot høyre er jeg snar med å kommentere det, forteller Knut Busk, som er noe mer beskjeden på egne vegne foran helga.

– Jeg skal være med på finnmarksmesterskapet, men jeg ligger 20 slag bak, så jeg har ikke stor tro, sier han.

Kommer fra vest

Det er totalt 58 golfspillere påmeldt til helgas mesterskap. De fleste kommer fra Varanger Golfklubb, men oppmøtet er sterkt også fra Alta og Porsanger.

– Vi gleder oss til å ta imot alle som kommer. Aldri før har vi kunnet presentere en så god bane. Vi har gjort en ekstra innsats med den i år i visshet om at vi skal arrangere finnmarksmesterskap, forteller Busk.

Hele sesongen igjennom må gresset på banen klippes tre ganger i uka. Med hele 30.000 kvadratmeter plen å gå over, går det bortimot 20–30 timer i uka med til jobben.

– Til tross for dårlig sommer, har gresset vokst mye i år, så det har blitt mye klipping, forteller Busk.

Mesterskapet er åpent også for tilskuere, og golfklubben lover fine forhold også på kafeen som åpnes disse dagene.

Kommentarer til denne saken