God norgescupdebut

Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Ikke uventet hevdet Daniel Stock seg blant de aller beste i sin klasse under norgescupåpningen i helga. Også jentene fra Øst-Finnmark fikk vist seg frem.

DEL

(Finnmarken) Som vi skrev fredag gikk Daniel Stock inn til en meget sterk 3. plass i guttenes 17-års klasse under fristil-løpet fredag. VSK-junioren hadde i overkant av 30 sekunder frem til vinneren, Sindre Bjørnestad Skar.

Sesongens første norgescuprenn gikk i Granåsen i Trondheim, med Strindheim IL som arrangør.

God årsklasse

– Daniel gikk et meget godt løp, og viste at han er blant de beste i sin klasse i landet, sier leder og smører i Vadsø Skiklubb, Uno Mikkelsen.

Også Tore Skardal (17) gikk er sterkt fristilrenn fredag. Polarstjernen-gutten kom inn til en fin 15. plass. I samme klasse fulgte Tor Henrik, Balk og Piera Tobiassen opp med en 18. og 25. plass. Med andre ord fire gutter fra Øst-Finnmark blant de 25 beste i 17-års klassen.

På søndagens klassiske løp fulgte Daniel opp med en fin sjetteplass, mens de andre guttene i denne klassen fulgte et stykke lenger nede på lista.

– Daniel hadde ikke fullklaff på det klassiske rennet, men sjetteplassen er vi uansett godt fornøyd med, sier Mikkelsen.

Maren nummer fire

Den som kanskje overrasket mest under norgescupåpningen i Granåsen var kirkenesjenta Maren Jacobsen. 9. plassen fredag på fristilrennet var meget sterkt, men det skulle vise seg at hun gjorde det enda bedre på den klassiske distansen søndag.

– Selv om Maren har hatt en fin sesongåpning hjemme, var det nok hun som overrasket mest, sier Mikkelsen.

Søndag var KOS-jenta ikke snauere enn at hun tok fjerdeplassen i klassen, kun 24 sekunder etter klassevinneren.

Også på lørdagens sprint gjorde hun det godt med en 18. plass.

På sprinten var det forøvrig ingen av løperne fra Øst-Finnmark som klarte å hevde seg blant de aller beste.

Gode løp av Silje

De 30 beste etter hver prolog gikk videre til kvartfinalene. Foruten Maren var det kun Silje Wilsgård og Fredrik Rosanoff som klarte nåløyet fra prologen. Silje fikk 27. plass i 18-års klassen, etter å ha hatt 15. beste tid i prologen. Fredrik endte som nummer 24 i 17-års klassen.

Silje gjorde det imidlertid enda bedre på de to øvrige distansene, der hun fikk en 12. og en 16. plass.

Som ventet klarte ikke de lokale seniorene å hevde seg blant noen av landets aller beste langrennsløpere.

– Dem fikk i alle fall brynt seg mot skikkelig motstand, sier Uno Mikkelsen om de lokale seniorene.

De offisielle resultatene fra søndagens løp for både 18/19-års klassene og seniorene var ikke klare da avisa gikk i trykken.

Artikkeltags