Gå til sidens hovedinnhold

Gir guttene tillit mot Bryne

Artikkelen er over 13 år gammel

Kampstart klokken 19.00. Følg kampen direkte her på fd.no.

(Finnmark Dagblad)

Alta IFs trener, Isak Ole Hætta, gjør minimale endringer fra laget som slo FK Haugesund sist.

Alta IFs fotballherrer ankom Jæren natt til onsdag. I kveld er de våken og klar for kamp om poengene mot laget som noe overraskende ligger helt sist på tabellen – Bryne. Med ett fattig poeng på sine fire første kamper er dette ifølge lokale kilder Brynes verste sesongstart på 41 år.

Med fokus på offensiv kampstrategi holdt Alta IFs trener, Isak Ole Hætta, spillermøte noen timer før kveldens kamp. Selv om hjemmelaget vil kjempe hardt for sin første seier, mener treneren tidspunktet for å møte den ”skadeskutte” klubben ikke kunne ha vært bedre.

- Jeg vet hvordan det er å være i en slik situasjon som Bryne er i. Et lag som har fått stor angst for å gjøre feil. Og en slik defensiv tankegang skal vi utnytte maksimalt med å være på hugget fra første spark, sier Hætta til Finnmark Dagblad.

- Er det slik at Alta har fått favorittstempelet foran kveldens kamp?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi må nok prestere over tid, gjennom 30 kamper. Der har Bryne mer erfaring enn oss. Men i enkeltkamper som dette vet man aldri.

Det var knyttet stor spenning rundt lakuttaket foran dagens kamp. Selv om stopperparet fra sesonginnledningen, Martin Overvik og Ole Mathis V. Hætta var tilbake fra karantene ble det kun plass til en av disse i den bakre rekke. For Thomas Andersen fikk fornyet tillit sammen med Overvik, som erstatter en kneskadet Jay Needham.

Isak Ole Hætta valgte altså å kjøre omtrent den samme startelleveren som mot Haugesund med bakgrunn av gode prestasjoner.

- Vi har hele tiden fokusert på å ta vare på sjansen. Og gi honnør til de som tar vare på den – slik som Thomas (Andersen) gjorde. Han tok til de grader vare på muligheten og det å gi han tillitt, vet jeg at han setter pris på. Det å hive han ut etter en slik prestasjon mot Haugesund kan skape usikkerhet, hvor skal han spille, stopper eller spiss. La han få lov til å kjenne på det å være stopper, sier treneren.

En annen som for sin andre kamp for start er Jan Tommy Haugli. Det betyr at Emmanuel David nok en gang plasseres på benken.

- Jan Tommy (Haugli) jobber steinhardt og er mye bedre defensivt enn David. Emmanuel er en veldig god fotballspiller når vi styrer kampene hele veien, men når vi møter motstandere som styrer og vi må jobbe mye defensivt er Jan Tommy et bedre valg, mener han.

- Hva gjør Isak Ole fornøyd i dag?

- At vi klarer å fortsette slik vi gjorde mot Haugseund, jobbe hardt som lag. Vi skal gå ut å vinne alt av dueller og er ikke det godt nok til å vinne kampen, skal vi i hvert fall reise hjem med følelselsen av at vi prøvde. Jeg troen på et godt resultat, absolutt, avslutter Hætta.

Alta IF starter med følgende lag (4-3-3): Vidar Nogva, Martin Norbye, Martin Overvik, Thomas Andersen, Jan Egil Brekke, Vegard Knudsen, Aziz Idris, Mads Reginiussen, Magnus Andersen, Vegard Braaten, Jan Tommy Haugli

Hele kampen kan følges live her. fra klokken 19.00 onsdag kveld.

FØR KAMPEN:

BRYNE: Har møtt Alta IF tidligere i 2005-sesongen. Da vant Bryne begge kamper, 3-0 borte, og 3-1 hjemme. Før kveldens kamp står Bryne med tre tap, en uavggjort og 1-8 i målsforskjell hittil år.

ALTA IF: Vant som kjent det spennende oppgjøret sist søndag mot Haugesund (1-0) i Finnmarkshallen. Dette var lagets andre seier på fire kamper. Det ble seier 3-1 i sesongåpningen mot Kongsvinger borte, mens det ble tap både mot Odd Grenland hjemme (3-7) og Start i Kristiansand (2-0).