Gikk på dagen

Hele seks personer sluttet ved alpinanlegget i Rafsbotn i romjula.

Hele seks personer sluttet ved alpinanlegget i Rafsbotn i romjula. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi ble dårlig behandlet, forteller ei av seks som sluttet i alpinanlegget i Rafsbotn. Fem gikk på dagen, så fulgte ennå ei.

DEL

(Finnmark Dagblad) I romjula sa hele seks stykker opp jobbene sine ved alpinanlegget i Rafsbotn. Etter det Finnmark Dagblad erfarer var det stor missnøye med det nye styret og den nye driftsansvarlige.

– Det var mest på grunn av styrebyttet at vi sluttet. Hun som er driftsansvarlig forandret på alle rutinene våre fra i fjor. I tillegg krevde hun mye mer av oss, forteller Jon Martin Tangvik som er en av de som sa opp jobben sin ved alpinanlegget.

Måtte stenge

Som en direkte konsekvens av oppsigelsene måtte bakken holdes stengt tirsdag. Dette var fordi driftsleder Jan Erik Knutsen var en av de som sluttet. Uten driftsleder mistet alpinanlegget driftstillatelsen, og fikk beskjed om å holde stengt til dette var på plass. Knutsen ville ikke kommentere saken i media og begrunnet det med at dette er en intern sak. Men han benyttet sjansen til å si at han syntes det er bra at alpinanlegget onsdag så ut til å ha funnet en løsning på problemet slik at bakken kunne åpne igjen.

Konflikt

Finnmark Dagblad har fått fortalt at driftslederen var i konflikt med driftsansvarlig Nina Opgård og styret. Dette skal være grunnen til at han sluttet. Flere av de andre som sa opp samtidig valgte å vise sin støtte ved å slutte sammen med han.

– Jan Erik prøvde å nå fram til hun som er driftsansvarlig, men hun hørte ikke på noe av det han sa, forteller en fortvilt Tangvik.

Styreskifte

Finnmark Dagblad kontaktet styreleder Jørgen Kristoffersen for å få en kommentar, men Kristoffersen ville ikke kommentere noe. Han hevdet at han ikke kjente til at så mange som seks personer hadde sluttet. Heller ikke Nina Opgård som er driftsansvarlig i bakken ville kommentere noe. Hun befinner seg for tiden i Syden. Tangvik forteller at han personlig ikke hadde noen problemer med den driftsansvarlige, men at han forsto hvorfor mange av de andre hadde det.

– Før årets sesong var det et styrebytte for å få ting bedre. Det som skjedde var at ting egentlig ble verre, sier Tangvik som ikke helt forstår hvorfor de ville forandre noe som funket bra fra før.

– Vi gikk i overskudd i fjor, forteller han.

Dårlig behandlet

Silje Aksberg Strifeldt er ei av tre jenter som sa opp samtidig. Hun følte seg dårlig behandlet.

– Jeg sluttet fordi jeg føler vi ble dårlig behandlet. Vi var stort sett misfornøyd med hele opplegget. I tillegg tror jeg lønna var feil også, forteller Strifeldt.

Finnmark Dagblad prøvde onsdag å komme i kontakt med de tre andre som sluttet, men lyktes ikke.

Artikkeltags