Full dommer på reinkappkjøring

Artikkelen er over 11 år gammel

Festen utartet og en dommer som skulle dømme målgang under den pågående cupen i reinkappkjøring klarte ikke å stille opp. Den sentrale idrettslederen var rett og slett for full til å utføre sine oppgaver på kappkjøringsbanen.

DEL

Tilbud - iFinnmark+ og eAvis i 2 måneder, for kr 99,-!

I programmet til sist helgs SVL-Cup i reinkappkjøring, var det annonsert at den norske dommeren skulle være på plass. Og det var han.

Han ble fratatt sitt dommerverv, og vandret beruset blant publikum under reinkappkjøringa i Karigasniemi i Finland, som ble arrangert av Sámiid Valástallanlihttu/Samisk idrettsforbund (SVL).

- Han var innom arenaen, men ikke i embets medfør. Han ringte om morgenen og sa fra seg oppgavene på grunn av at han ikke var helt edru. Da satte vi inn en erstatter, sier Johan Mikkel Bueng som er cupansvarlig for reinkappkjøringen som går både i Norge og Finland.

Den fulle dommeren skulle egentlig passe på målgangen under reinkappkjøringen, men det var en oppgave han ikke var i stand til å utføre. Derfor godtok cupledelsen at han uteble.

- I og med at navnet hans sto på det offisielle programmet var det nok noen blant publikum som reagerte, men de visste nok ikke at han allerede var dimittert, sier Bueng.

Episoden betegnes av flere som svært kjedelig og uheldig for den pågående cupen i reinkappkjøring.

- Han ble ikke bortvist fra arrangementet, men tatt ut av vervet som han hadde på søndag. Dette er uansett en kjedelig sak for sporten, sier Nils Mathis Sara som var teknisk delegert under arrangementet.

Lederen av Samenes idrettsforbund avdeling Norge (SVL-N) Mikkel Per Sara, var også på plass under arrangementet.

- Det er svært uheldig og ikke bra at noe slik skjer under slike omstendigheter. Jeg regner med at saken blir fulgt opp, men hvordan vet jeg foreløpig ikke. Vi må i ta utgangspunkt i reglementet.

- Har du opplevd noe lignende?

- Nei, jeg har ikke erfart lignende episoder. Dette er en kjedelig sak for alle parter og selvfølgelig ikke slik vi vil ha det i idretten, sier Mikkel-Per Sara i SVL-N.

Artikkeltags