(Finnmark Dagblad)

Med sist helgs NM-bronse fikk Frode Bartholdsen plass på U23-landslaget foran helgens landskamp under Nordic Games i Helsinki. Her skal han forsvare de norske fargene på 500 og 1.000 meter sammen med åtte andre norske skøyteløpere.

- Jeg fikk bekreftelse i går på at jeg var tatt ut på laget. Jeg hadde i utgangspunktet ikke regna med at jeg ble tatt ut til sånne stevner i år, så det er kjempeartig, sier det unge skøytetalentet.

Det er veldig motiverende for Bartholdsen å bli tatt ut til landskamp som førsteårssenior. Når han allerede i år er med på laget, regner han med at han kommer til å delta på denne landskampen de neste årene også.

- Det at jeg får være med på Nordic Games allerede i år, gir meg ny giv til å fortsette. På tampen av en bra sesong er det veldig motiverende å få en slik avslutning, sier han.

- Frode ble nummer to av U23-guttene og var derfor klar etter helgens NM. Han viste veldig fine takter der, og er en ung, lovende skøyteløper som har noe å fare med, sier trener Arne Skuterud på U23-landslaget.

Skuterud hadde mange lovord å komme med om altagutten, ikke minst fordi han har gjennomført en god sesong som førsteårssenior.

- Frode kan spesialisere seg og bli veldig god på 500 og 1.000 meter. Men sprint er distanser man blir god på når man er litt eldre. De beste sprinterne blir veldig gode i slutten av 20- og begynnelsen av 30-årene. Frode har derfor tida på seg, sier Skuterud.

I Nordic Games er han tatt med på laget for å lære, og for at han skal få trent seg på å gå mot utøvere med andre nasjonaliteter. Skuterud forventer ikke noen pallplassering, men med den gode formen Bartholdsen er i, mener han at mye kan skje likevel.

- Det er hard konkurranse, men Frode har klart seg bra. Om to-tre år forventer vi at han klarer medalje på slike løp, sier landslagstreneren.

Med bare et par løp igjen denne sesongen, har Bartholdsen allerede begynt å se frem mot neste års skøytesesong.

- Jeg reiser til Inzel i mars for å få støpt nye skøytesko. De jeg har nå er ikke optimal, derfor er det greit å få et par som er bedre.

Nye spesialstøpte skøytesko er langt fra billig og Bartholdsen må ut med 10-11.000 kroner for et par. Han har litt sponsorpenger og får ellers hjelp fra foreldrene til kjøpet.