(Finnmark Dagblad)

Tidlige i morges kjørte en buss fra Lakselv på vei til Harstad. Med i bussen er fotballspillere fra hele Finnmark i alderen 14-15 år. De 19 jentene og 18 guttene er tatt ut på gutte- og jentekretslagene som skal spille interkretsturnering i helga.

- Dette er et av de store høydepunktene for mange spillere i denne alderen, og de er nok veldig spente på hvordan de klarer seg i helga, sier guttekretslagstrener Karl Tore Andersen i Finnmark fotballkrets.

Sammen med guttelagets andre trener, Rune Hammari, har han tatt ut guttelaget som reiser. Jentelagstrenerne Tord Antonsen og Tommy Kristoffersen har tatt ut jentekretslaget. De spillerne de ikke har vært helt enige om har tilslutt havnet hos kretsansvarlig Bård Flovik i Troms og Finnmark.

- Det har vært noen spillere vi ikke ble enige om. Dermed har Flovik tatt ut de siste på laget, sier Andersen.

Til turneringen i Harstad har de fått to lag med Finnmarks beste, unge fotballspillere.

I turneringen møter lagene fra Finnmark fotballkrets tre andre lag fra Hålogaland, Nordland og Troms kretser.

- De møter jevnaldrende spillere som er på samme nivå eller høyere, noe som gir alle spillerne en utfordring. Dermed kan de også heve egne prestasjoner og ferdigheter med å spille mot dem, sier Andersen.

Han synes turneringen er veldig bra for ungdommene, hvor fokuset ligger på å prestere noe når de ikke er på hjemmebane.

- De aller beste spillerne under turneringen blir tatt ut til å være med på talentleir i Porsgrunn senere i sommer. Deretter kan veien gå videre til landslag, sier Andersen, men legger kjapt til:

- Vi har prøvd å ikke ha så mye fokus på leiren. Vi vil heller at de skal prestere på et høyere nivå enn de er vant med hjemmefra denne helga.

Det er god spredning på spillerne på finnmarkslaget, med spillere fra hele fylket, noe Andersen mener er bra.

- Sportslig tror jeg det blir en bra helg, så får vi bare håpe at været ikke blir altfor dårlig, sier treneren.