Drag-jenter til Oulu

Artikkelen er over 12 år gammel

Ikke uventet er Berit Marie Eira tatt ut til nordisk mesterskap i scooterdrag til helga. Sammen med seg får hun også Sandra Helen Olsen og sju andre finnmarkskjørere til Oulu.

DEL

(Finnmark Dagblad) At det er to jenter blant de 14 kjørerne som er tatt ut ser landslagssjef Erik Coldevin som bare positivt.

- Jentene stiller på lik linje med guttene og har de samme forutsetninger for å gjøre det bra. Det er også første gang på lenge vi har ei jente med to år på rad, og det ser ut som Berit Marie satser på dette, sier Coldevin.

Ønsker flere

Sammen med seg på laget som skal reise til Oulu i helga får Eira 17 år gamle Sandra Helen Olsen. Men det er også mange andre finnmarkskjørere som tar turen til Finland.

Coldevin er fornøyd med uttaket og de som skal delta i Oulu, men han skulle også ønske at det var enda flere kjørere å velge mellom.

- Det er mange som ikke har råd å dra til Finland denne helga, men vi har med i hvert fall de tre beste i hver klasse og det er jeg fornøyd med, sier han.

Bra føre i år

- Siden det ble bomtur i fjor håper vi på at vi skal kjøre bra i år, sier Bjørn-Ivar Masternes fra Lakselv SSF.

I fjor ble det ikke noe nordisk mesterskap etter at arrangørene ikke klarte å få banen i orden til det skulle kjøres i Jokkmokk. I år håper både Masternes og de andre norske kjørerne på bedre forhold.

Lakselvkjøreren har tidligere deltatt i de to største klassene, men kjører nå i stock 800.

- Jeg tror det skal gå bra den her gangen, men vet at finlenderne kjører fort. Svenskene har skjønt at vi har hatt gode tider i år så de frykter oss nok litt mer, sier Masternes.

Spennende

Sandra Helen Olsen gleder seg også til å kjøre i Oulu til helga.

- Det er jo første året jeg kjører så det er kjempespennende å få være med på nordisk, sier 17-åringen.

Hun har fått god starthjelp hos pappa Trond Olav Olsen, som også er med som mekaniker og hjelper på turen til Finland.

På høyde med guttene

- Jeg har lært alt hos han og kjører hans gamle scooter, så det er bra å ha han med, sier Olsen.

Hun synes det er bra de er flere jenter som kjører, og de viser at de ligger fullt på høyde med guttene i denne sporten.

- Vi viser at det ikke bare er guttene som kan kjøre, sier hun.

De uttatte er:

Open Fuel 1600

Johan Landsverk Møsstrond SK Yamaha, Henning Våle Møsstrond SK Ski-doo, Geir Brendemo Møsstrond SK Arctic Cat, Morten Rushfelt Kirkenes MK Arctic Cat

ProStock

Asbjørn Opheim Sulitjelma SSK Arctic Cat, Sandra Helen Olsen Alta SSF Polaris, Jostein Møller Hammerfest RC Ski-doo, Jim Johansen Hammerfest RC Ski-doo, Dan Berg Alta SSF Polaris

Stock 800

Berit Marie Helene Eira Alta SSF Arctic Cat, Bjørn-Ivar Masternes Lakselv SSF Yamaha, Arve Aalberg Verdal MK Yamaha, Kjartan Nicolaisen Lakselv SSF Yamaha, Ronny Mortensen Talvik SSF Yamaha

Artikkeltags