Denne mannen må stoppes

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Han har scoret 31 mål for Skarp i år, og har en årrekke på høyere nivå bak seg. Aslak Sokki er mannen Kirkenes IF må stoppe.

DEL

(Finnmarken) To lag breddfulle av selvtillit møtes til kvalikkamp i Kirkenes lørdag. Både KIF og Skarp har vunnet sine 3. divisjonsavdelinger komfortabelt. Lagene er vante med å vinne. Første kvalifiseringskamp kan dermed bli særdeles underholdende. For mens Kirkenes setter sin lit til et sterkt kollektiv, håper Skarp at enkeltspillere skal avgjøre kampen. En av disse spillerne er Aslak Sokki, en spiss med mange års erfaring fra 1. og 2. divisjon.

– Sokki er en meget bra spiss. 1. divisjonslaget Tromsdalen ville ha han før sesongen, men Skarp satte prisen for høyt. Han er en måljeger av rang, og vi må stoppe han, sier KIF-trener Dag Helmer Mathisen.

Lover mål

Skarps spillende assistenttrener tør ikke love at han scorer i kvaliken, slik KIFs måljeger Mattis Hildonen gjorde tidligere i uka.

– Jeg kan love at vi scorer, såpass kan jeg si. Da må en viss kjerne i laget heve prestasjonene sine. Vi setter lit til at folk kjenner sin besøkelsestid, sier Sokki.

Skarp spiller i 4-4-2-formasjon, og spissduoen på topp har scoret over 50 mål til sammen denne sesongen.

– Skarp er som andre lag avhengige av at nøkkelspillere leverer. Der inkluderer jeg meg selv, sier Sokki.

På slutten av 1990-tallet var Sokki med Tromsdalen til Kirkenes.

– Jeg tror det var en cupkamp, og vi vant 1-0. Jeg har bare gode minner fra Kirkenes, sier Sokki og humrer.

Notert flere navn

At Sokki kan er en mann å passe på, er KIF-trener Dag Helmer Mathisen fullt klar over, men han har flere Skarp-navn på blokka.

– Ted Pettersen er sentral midtbane og kaptein. Han skal fôre angrepet med pasninger, sier Mathisen.

– Skal dere markere Sokki og Pettersen ut av kampen?

– Nei, vi skal være oppmerksomme på dem, men vi kommer ikke til å sette frimerke, sier Mathisen.

Mens KIF-treneren lover et angrepsvillig og underholdende hjemmelag, er Skarps hovedtrener Fred Rune Bjerkås mer forsiktig.

– Vi kommer ikke til Kirkenes for å underholde. Gir de oss muligheten til det, vil vi likevel spille ball. Jeg tar det imidlertid for gitt at Kirkenes vil ta initiativet på hjemmebane, sier Bjerkås.

Har mest erfaring

Skarp-treneren mener forskjellen på lagene vil være at Tromsø-laget har mest erfarne spillere.

– Vi har mange spillere med lang erfaring fra 2. divisjon. Der er nok den største forskjellen på lagene. Men man er ikke bedre enn divisjonen man spiller i, understreker Bjerkås.

Mens Skarp hevder å ha de mest erfarne spillerne, er det en annen styrke som skal prege KIF.

– Styrken vår er at vi ikke er avhengige av enkeltspillere. Vi er et godt trent lag som klarer å stå 90 minutter pluss ekstraomganger. Dessuten har vi flere teknisk gode spillere som liker å angripe, sier Mathisen.

Helt personlighetsløst er ikke KIF. Angriper Mattis Hildonen gikk tidligere i uka ut og satte personlig målgaranti i kvaliken.

– Jeg liker kjempegodt at spillerne våre er frampå. Skarp er et godt lag, men vi skal ikke ha for mye respekt for dem, sier Mathisen bestemt.

Artikkeltags