Christine Bøe Jensen: Vil etablere seg på landslaget

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

År 2000 har vært som et eventyr for 25 år gamle Christine Bøe Jensen. Hun kom fra en anonym tilværelse som angriper i Grand Bodø, og inn i landslaget i 12. time før laget reiste til Australia. Det hele endte med OL-gull.

DEL
Hammerfestjenta har problemer med å beskrive med ord det som har skjedd henne denne sesongen. Det er naturlig at opplevelsene har satt dype spor i Christine.

(Finnmarken) – OL-gullet er uten tvil høydepunktet i fotballkarrieren. Jeg har holdt på med fotball siden jeg var liten, og jeg har drømt om å komme langt siden. Men at jeg skulle ende opp med en olympisk gullmedalje har jeg aldri drømt om, sier hun.

Etablere seg på landslaget
Hun startet fotballkarrieren i Hammerfest. Derfra gikk ferden videre til Tromsø og Fløya. Det siste året har hun spilt for Grand Bodø.

– Jeg har valgt å prioritere utdannelse ved siden av fotballen. Jeg har hatt det trygt og godt, og det er en tilfredsstillelse å vite at jeg har en utdannelse som politi, forteller hun.

Nå har hun skrevet under for et av de mest spennende lagene på kvinnesiden i Norge - Kolbotn. Hun reiser til Oslo i mars.

– Jeg har målsetting om å få mere spilletid, og etablere meg skikkelig på landslaget. Derfor har jeg tatt overgang til en klubb som er på vei opp mot toppen. Gjennom en skikkelig jobb i klubblaget, så skal jeg klare å nå målsettingen min, sier hun.

Hun tror hun kunne ha vært landslagsaktuell tidligere dersom hun hadde valgt å flytte før.

– Jeg hadde landslaget i tankene da jeg flyttet fra Hammerfest, men jeg slo det fra meg da jeg begynte å studere, sier hun.

Proffspill
Utviklingen innenfor damefotballen har skutt fart. Kommende sesong starter proffligaen i USA opp, og det samme kan skje i England. I Japan har det allerede vært proffliga i flere år.

Christine har ikke noen målsetting om å bli proff, men tanken lurer i bakhodet.

– Hvis jeg når målsettingen min om å etablere meg skikkelig på landslaget, så er det naturlig at man kan bli aktuell for proffspill. Dersom jeg får et tilbud, så vil jeg vurdere det sterkt. Men jeg må nå målene jeg har satt meg for at det skal bli aktuelt, sier hun.

La Manga
6. januar reiser landslaget til La Manga på en ukes samling. Det ligger i kortene at Christine skal være med dit.

– Laget er ikke tatt ut, men nytreneren Åge Steen har gitt meg signaler om at han vil satse på meg, sier hun.

Men først blir det jul i Hammerfest.

Artikkeltags