Gå til sidens hovedinnhold

Både Alta og Hammerfest i 2. divisjon til neste år

Artikkelen er over 14 år gammel

Hammerfest greide 1-1 mot Nybergsund og Alta vant mot Brumunddal. Les kampreferatet.

(Finnmark Dagblad)

Kampreferat:

1. omgang:

Alta kan gjøre comeback i 1. divisjon neste sesong dersom det blir seier mot Brumunddal i dag. Men til det trenger de hjelp. Samtidig må Harstad slå Raufoss samt at Hammerfest tar poeng fra Nybergsund.

Etter 33 minutter leder Alta 0-1. Målet ble scoret av Rune Berger etter stikkpasning fra Magnus Andersen. Det hjelper ikke så lenge Raufoss leder 2-0 mot Harstad.

Mye avhenger av kampen mellom Alta og Nybergsund for både Alta og Skarp. Alta er avhengige av hjelp fra Hammerfest for å rykke opp, mens Skarp er avhengige av at Hammerfest taper for å berge plassen.

Etter første omgang står det 0-0 mellom Hammerfest og Nybergsund. Hammerfest ligger dermed enn så lenge i 2. divisjon.

2. omgang:

Løpet synes allerede å være kjørt for at Alta skal komme tilbake til Adeccoligaen. Harstad-Raufoss står 0-3 etter fem minutter av andre omgang, et resultat det ikke ser ut til at Harstad vil greie å snu. Det ser ut til at spenningen dermed blir å foregå i nederste del av tabellen.

Hammerfest leder mot Nybergsund etter straffespark. I tillegg fikk Nybergsunds keeper rødt kort. Greier Hammerfest å beholde ledelsen eller ta ett poeng er det de som beholder plassen i 2. divisjon og ikke Skarp.

Berger scorer igjen for Alta etter 75 minutter og gir 2-0, men det ser ut til at seieren blir til ingen nytte så lenge Raufoss fortsatt leder 3-0 over Harstad.

Hammerfest er satt under stort press, men greier fortsatt å holde Nybergsund unna livet. Rir de dette av er de sikret plass i 2. divisjon til neste år.

Nybergsund har utliknet mot Hammerfest akkurat idet kempen gikk mot overtid. De siste 3-4 minuttene kan bli særdeles spennende.

Kampen i Brumunddal er over og Alta har vunnet 2-0. Dermed er det sølv til Alta i serien.

Se tabellen her