Krogh før OL-sesongen: – Det er alt som betyr noe

NYE MEDALJER: Tverrelvdalingen Finn-Hågen Krogh har fått smaken på gull, og nå er det OL-gull som står på ønskelisten.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

NYE MEDALJER: Tverrelvdalingen Finn-Hågen Krogh har fått smaken på gull, og nå er det OL-gull som står på ønskelisten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vinter-OL i Pyeongchang blir det store målet for sesongen, og for Finn-Hågen Krogh skiller skiathlon-øvelsen seg ut som spesielt interessant.

DEL

ØKERN (Nettavisen): Finn-Hågen Krogh fikk viljen sin, og bytter ut sin plass på sprintlandslaget med en plass på Tor-Arne Hetlands allroundlandslag når skiutøverne tar fatt på skisesongen 2017/2018.

– Alt som betyr noe

Det gjøres for å styrke Kroghs muligheter foran vinterens store mål – OL i Pyeongchang.

– OL blir selvfølgelig det desidert viktigste. Det er alt som betyr noe, sier Krogh til Nettavisen.

– Jeg ser nok for meg å ha større sjanser på distanserenn, enn på sprinten siden den er i klassisk stil i OL. Derfor er det naturlig for meg å være på allroundlaget, så jeg kan få trent med utøvere som har de samme målene som meg, fortsetter han.

– Tar du noen spesielle grep før OL-sesongen?

– Det blir ingen spesielle krumspring i treningsarbeidet. Det blir mye det samme, men selvfølgelig litt mindre sprinttrening nå som jeg er på allroundlaget.

– Kanskje ser vi en enda litt seigere Krogh neste år, sier mannen som gikk den legendariske stafettetappen for Norge under ski-VM i Lahti tidligere i år.

Har sett seg ut målet

Skiprofilen forteller at han ønsker å gå flere distanser i OL, men at spesielt skiathlon er et stort mål under OL.

Distansen som består av både fristil og klassisk langrenn, er noe som frister Krogh.

– Hadde jeg måtte valgt ett renn, så hadde jeg nok valgt skiathlon som mitt mål, men jeg har lyst til å gå flere renn i OL, sier Krogh.

Krogh er kjent for sine sprintegenskaper, og forteller at han ikke har noen planer om å bli en dårligere sprinter selv om han nå forlater sprintlandslaget.

– Jeg må fortsatt holde på rappheten om jeg skal klare å avgjøre en medalje på skiathlon. Det vil fortsatt handle om å dyrke de egenskapene, i tillegg til å få litt bedre utholdenhet, fortsetter han.

Han forteller at han fortsatt ønsker å gå sprintrenn i verdenscupen, og at OL-sprinten også vil være et mål.

– En soleklar kandidat

Krogh har vært klar på at han ønsket å prøve seg på allroundlandslaget, og peker blant annet på at de beste resultatene hans fra forrige sesong, kom i distanserenn og ikke i sprintrenn.

– Jeg var vel egentlig en soleklar kandidat på allroundlaget, sier han.

Sjef for sprintlandslaget, Arild Monsen, var enig i Kroghs ønske om en overgang til allroundlaget.

– Vi har visst lenge at han bør over på allroundlaget for å ta et steg videre i sin karriere. Der trenes det enda litt hardere og med enda litt høyere fart, sier Monsen til Nettavisen.

– Jeg har ønsket det like mye som Finn har, sier landslagstreneren.

Artikkeltags