Dette gjør vi på iFinnmark i tiden som kommer

UT PÅ TUR: Det blir ingen agurktid hos iFinnmark denne sommeren. Redaktør Stian Eliassen (bildet) skal, sammen med en rekke andre medarbeidere, på hjul denne sommeren for å levere godt innhold til deg.  FOTO: LARS KRISTIAN ANDERSEN

UT PÅ TUR: Det blir ingen agurktid hos iFinnmark denne sommeren. Redaktør Stian Eliassen (bildet) skal, sammen med en rekke andre medarbeidere, på hjul denne sommeren for å levere godt innhold til deg. FOTO: LARS KRISTIAN ANDERSEN

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerFor kort tid tilbake gjorde vi en undersøkelse blant dere abonnenter. Nå foreligger resultatene fra undersøkelsen, og vi har fått mange nyttige svar. Det er flott å se at de aller fleste av dere er fornøyd med det vi leverer, og så har vi fått noen konkrete forslag til forbedringer og konkrete saker dere ønsker at vi skriver mer eller mindre om. Disse innspillene går vi gjennom linje for linje, for å gi dere som abonnenter det beste tilbudet til enhver tid.

Etter mange år med nedgang i antall lesere og abonnenter har det de siste årene vært hyggelig å igjen se positive tall. De siste årene har Finnmark Dagblad og Finnmarken hatt en svært positiv utvikling. Faktisk bedre utvikling enn mange andre aviser i landsdelen og landet. Dette tolker vi som at mange av våre lesere og abonnenter er fornøyd med det vi leverer. Likevel, det er svært verdifullt å få konkrete tilbakemelding fra dere som er abonnenter. Disse tilbakemeldingene tar vi med oss, fordi vi vil levere innhold dere liker og bruker. Boligstoff er en kategori vi vet dere er interessert i, hva som skjer i det lokale næringslivet likeså. Derfor skriver vi mer om det, og skal gi dere masse godt stoff innen blant annet disse kategoriene i tiden som kommer.

De siste årene har Finnmark Dagblad og Finnmarken gjennom iFinnmark vært i førersetet på mange områder. Og spesielt innenfor direktesendt web-tv. I Amedia-konsernet, som vi sammen med 61 andre mediehus er en del av, er vi blant de aller fremste når det kommer til å levere levende bilder. Denne satsingen fortsetter vi med, fordi vi ser våre abonnenter mange ganger vil se når ting skjer, istedenfor å få det referert i etterkant. Forrige helg sendte vi direkte fra kretsturnestevnet i Hammerfest, og i tida fremover blir det masse sport med både unge og voskne. Vi skal sende fotballturneringer fra Piteå, Norway Cup og FeFo-turneringene for å nevne noen. I tllegg dekker vi 4. divisjon i Finnmark med over 60 kamper i løpet av sesongen, og sender som eneste mediehus i Finnmark alle hjemme- og bortekamper med Alta IF og Bjørnevatn.

Festivaler og folkeliv i Finnmark kommer også på rekke og rad. Under Midnattsrocken kommer vi til å være tungt tilstede både med levende bilder og ferskt nyhetsstoff. Vi skal ta pulsen på Midnattsrocken gjennom hele festivalen. Vi kommer også til å ha bred tilstedeværelse på både Sørøyrocken og Varangerfestivalen, og prøver så godt vi kan å dekke også de mindre festivalene i fylket. Vi prøver hele tiden å tilby dere et så bredt spekter som mulig, og vi tar gjerne i mot tips til arrangementer og begivenheter der dere mener vi bør ta turen. Send oss en e-post til tips@ifinnmark.no om dere har gode forslag til ting vi bør dekke.

Om kort tid reiser vi ut på turné med «Bolystuka». De neste tre årene skal vi, sammen med Finnmark fotballkrets, Coop, Sparebank1 og mange flere partnere til 15 minste av de 19 kommunene i Finnmark. Vi i Finnmark Dagblad og Finnmarken har hjertene vårt i hele fylket. Og vi vet at mange av dere gjerne skulle sett at vi skrev enda mer fra deres hjemsted. Under Bolystuka får dere møte oss, og kan komme med både ris og ros, tips og andre tilbakemeldinger i tillegg til at deres bygd i denne uka vil stå helt øverst på prioriteringslisten vår. Vi legger ned store ressurser på disse besøkene, og skal dekke det som skjer med både tekst, bilder og video. Dette gleder vi oss masse til! De to første besøkene blir til Lebesby og Tana nå i juni.

Vi vet at mange av våre lesere og abonnenter er veldig interessert i historie. De siste to årene har vi lagt ut mange bilder fra arkivene våre, noe som har vært svært populært. I løpet av uker kan vi servere selve «indrefileten» til våre lesere. Vi har nemlig pakket ned alle avisene i arkivet og sendt de til skanning. Nå er de skannet og digitalisert. Snart får du som abonnent tilgang til hele arkivet, gjennom eAvis-arkivet og appene våre. Da kan du lese, bla og søke i Finnmark Dagblad og Finnmarken helt tilbake til starten av 1900-tallet. Det er kun noen veldig få unntak, hvor innhold har gått tapt. Arkivene er så godt som komplette, og dette gjør vi både fordi vi føler det er en del av vårt ansvar å sikre historien for ettertiden og fordi vi tror det vil være gull verdt for de som har interesse for fortiden i Finnmark. Vi kan ikke tenke oss en bedre samling av hvordan dagliglivet har vært i vårt fylke de siste 100 årene. Her kan dere søke opp alt som er skrevet om dere selv, familiemedlemmer, andre personer eller steder dere måtte være interessert i. Redaksjonen kommer selvsagt også til å gjøre et dypdykk i arkivet, og plukke frem en rekke gullkorn og fortelle hvordan det går med disse personene eller temaet i dag. Her er det bare å følge med!

Det skjer med andre ord mye spennende fremover. Vi ønsker å benytte anledningen til å takke de som er med som abonnenter på iFinnmark og våre papiraviser. Vi lover å gi deg valuta for pengene med et ekstremt tøft program fremover. Selv om vi de siste årene har opplevd en ekstrem vekst, skal vi ikke hvile på laurbærene. Vi skal til en hver tid være det største og beste mediehuset i Finnmark. Det er vi i særklasse med våre over 11.000 abonnenter. Det vet vi forplikter, og det ansvaret skal vi ta hver eneste dag! Vi setter stor pris på tilbakemeldinger fra dere. Og du trenger ikke få en spørreundersøkelse for å si din mening. Har du noe på hjertet må du gjerne kontakt med oss. Det er ikke sikkert vi klarer å rekke over absolutt alt, men vi forsøker å strekke oss over så mye som overhodet mulig.

Vi ønsker alle en god sommer sammen med oss i iFinnmark!

Artikkeltags