Det er på tide med en litt annen vri på fylkesdebatten. Senterpartiet og Arbeiderpartiet er altfor opptatt av å gå tilbake i tid.

Hele debatten rundt å bevare dette forvaltningsleddet er egentlig latterlig. Fylkeskommunen er kun et byråkratisk mellomledd i et allerede byråkrati-helvete. Istedenfor å henge igjen på 60-tallet må man kunne tenke en ny tanke, og det aller mest fornuftige er å legge ned hele fylkeskommunen.

Når man ser på oppgavene til fylkeskommunen, er det merkelig at staten bruker så ufattelig mange milliarder hvert år for å pumpe luft i et åpenbart punktert dekk, og samtidig er villig til å bruke mange millioner på å reversere en reform. Det er rett og slett galskap.

Alle oppgavene til fylkeskommunen kan fint overføres til kommunene, staten, eller private aktører. Både for å spare penger, effektivisere en rekke prosesser, samt bli kvitt unødvendig byråkrati. Det at vi i det hele tatt har tre forvaltningsledd i Norge viser hvor ineffektivt landet styres, og hvor lite trua vi har på et land som kan drives mer effektivt.

Sløsing av penger, politikere med topplønninger, mangel på prioritering, krangling, byråkrati. Listen er lang på hvorfor man bør legge ned hele fylkeskommunen. Fylkeskommunen har spilt ferdig sin rolle, og er ikke lenger relevant. Istedenfor å krangle om hvem som vil gå tilbake i tid, sier FpU klart og tydelig, legg ned hele driten!