Sparebank1 Nord-Norge har fått ny konsernsjef

NY SJEF: Petter Høiseth har jobbet i SpareBank1 Nord-Norge siden 2009, og kommer fra jobben som utviklingsdirektør.

NY SJEF: Petter Høiseth har jobbet i SpareBank1 Nord-Norge siden 2009, og kommer fra jobben som utviklingsdirektør. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Petter Høiseth har takket ja til å overta som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge. Han tiltrer 15. mars.

DEL

– Jeg er både stolt og ydmyk over tilliten jeg har fått. Samtidig overtar jeg etter en som tilsynelatende har gjort alt riktig. Å skulle løfte konsernet videre blir en stor utfordring, men jeg trigges virkelig av den utfordringen, sier Høiseth gjennom en pressemelding fra SpareBank1 Nord-Norge.

Høiseth, som er utdannet jurist, har jobbet i konsernet siden 2009. De siste årene har han sittet i konsernledelsen som utviklingsdirektør. Han slår fast at han ikke bringer med seg noen revolusjon:

– Det er bygget stein på stein i SpareBank 1 Nord-Norge over mange år, og vi har nå nummer 1-posisjonen i landsdelen. Jeg har selv deltatt både i utvikling av strategi og i arbeidet med å etterleve den i praksis. Mitt fokus vil derfor være å bygge videre på den plattform som er skapt. Det er det beste grunnlaget for å sikre fortsatt verdiskaping for kunder og eiere, sier han

Høiseth overtar et konsern som på knappe seks år har gått fra å være verdt om lag fem milliarder kroner, til nærmere 14 milliarder kroner.

– Petter Høiseth overtar et særdeles sterkt konsern, målt både i verdi, markedsandeler, internkultur og samfunnsmessig posisjon. Strategien er tydelig og kursen er stø. Jeg er helt trygg på at den positive utviklingen vil fortsette under Høiseths ledelse, sier styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Styrelederen fremhever Høiseths sentrale rolle i konsernets utvikling som en vesentlig grunn for valget.

I 2017 omsatte konsernet for 3,3 milliarder kroner. Overskuddet ble på 1,4 milliarder kroner. Regnskapet for 2018 er ennå ikke offentlig.

Jan-Frode Janson vil fortsette som konsernsjef frem til 15. mars, og være tilknyttet konsernet frem til 1. mai 2019.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken