Sparebank 1 legger ned fire filialer i Finnmark

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere steder blir helt uten lokal bankfilial i framtiden.

DEL

Sparebank 1 Nord-Norge stenger fire av deres filialer i Finnmark. Filialene i Øksfjord, Breivikbotn, Kjøllefjord og Berlevåg har sin siste åpningsdag 30. september i år. Filial Kjøllefjord slås sammen med Honningsvåg.

Begrunnelsen banken gir er endringer i bankkundenes bruk av banken, ifølge konserndirektør region Finnmark, Trond Hanssen.

– Finansbransjen er og har over mange år vært i endring. Men nå skjer endringene raskere enn noen gang. Kundene våre løser de fleste av sine behov digitalt, færre besøker oss i bankkontoret,

næringslivet omstiller og nye konkurrenter kommer til. Det betyr at Sparebank 1 Nord-Norge må endre seg, sier Hanssen.

De eksisterende kundene vil bli overført til nærmeste finanssenter, og vil få informasjon fra banken om dette. Og de som i dag ennå benytter banken manuelt vil få rådgivning og relevant informasjon om hvordan benytte alternative (selvbetjente) løsninger for bruk av banken, ifølge konserndirektøren.

– Dette er ikke en ønsket endring, men dessverre en endring som vi i Sparebank 1 Nord-Norge ikke kommer utenom. Minibanken ute på kontorene vil bestå inntil videre, sier Hanssen.

iFinnmnark kjenner til at blant annet i Berlevåg er Sparebank 1 Nord-Norges filial den eneste banken i bygda, som nå altså blir helt uten lokal filial.