Sp-politiker får advarsel fra partiet: Beskyldes for rasisme

BESKYLDES: Steinar Furøy er beskylt for å spre rasisme. Innfelt bilde er ett av innleggene han har lagt ut på Facebook.

BESKYLDES: Steinar Furøy er beskylt for å spre rasisme. Innfelt bilde er ett av innleggene han har lagt ut på Facebook. Foto:

Steinar Furøy (Sp) er gitt advarsel fra Senterpartiet etter at han har uttrykt seg kritisk til innvandring og muslimer.

DEL

Det er NRK Finnmark som tirsdag kveld melder at lokalpolitikeren som står som nummer to på listen, bak stortingsrepresentant Geir Adelsten Iversen, beskyldes for å spre rasisme. Vinner Senterpartiet valget, blir han ordfører.

«Lurer på hva slags lim som er best, kanskje trelim eller muslim», skrev han på Facebook. Tarjei Jensen Bech (Ap) mener det er rasisme, og det er holdninger som ikke bør være hos en person som stiller på lista til Senterpartiet.

Selv sier Steinar Furøy til NRK at han setter ting på spissen på Facebook for å få debatt, og ikke er rasist på noen måte. Han har i ettertid valgt å slette det aktuelle innlegget.

KRITISK: Steinar Furøy uttaler seg kritisk på Facebook til innvandring og muslimer.

KRITISK: Steinar Furøy uttaler seg kritisk på Facebook til innvandring og muslimer. Foto:

– Jeg dømmer ikke folk ut fra religion eller hudfarge. Men den radikale islamen er reinhekla faenskap, rett og slett, som verden kommer til å slite med i masse tiår framover, sa Furøy til NRK.

Senterpartiet har gitt Furøy en «tydelige advarsel» for uttalelse at slik opptreden for framtida ikke er forenelig med medlemskap i partiet, sier fylkesleder Geir Adelsten Iversen til NRK.


Artikkeltags