(Finnmarken)

Den gamle jakt- og fiskebutikken på Sandnes, noen kilometer utenfor Kirkenes sentrum, skal snart fylles med erotiske artikler, undertøy og pornofilmer.

Bjørn Lund (48) fra Bjørnevatn åpner Finnmarks eneste rene sex-leketøysbutikk, på fagspråket kalt erotisk butikk. Lund drev tilsvarende salg i en storkiosk for ni år siden, men sex-artiklene forsvant da nye eiere overtok driften.

- Kunder fra hele fylket

Nå skal Lund åpne en franchise gjennom den Kristiansand-baserte kjeden Erotikkland. 48-åringen sier alt tyder på at finnmarkingene er klare til å handle sex-leketøy igjen.

- Da jeg solgte slike varer tidligere, hadde vi kunder fra hele fylket. Men det ble litt vanskelig å selge slike artikler på samme sted der folk kom og kjøpte mat. Det var også unger som kom inn og så disse varene. Men jeg tenker: Samfunnet er lite og det er mye snakk. Det er kanskje derfor lettere å komme inn blant likesinnede i en egen butikk og handle erotiske artikler, sier Lund til Finnmarken.

Ble kontaktet av gamle kunder

Beliggenheten på Sandnes mener Lund passer perfekt for en erotisk butikk. Nært tilgjengelig, men samtidig litt avskjermet fra folk.

Å åpne en tilsvarende butikk i sentrum av Kirkenes var aldri aktuelt.

- Etter at jeg ga meg med dette tilbake i 2004 har jeg blitt kontaktet av mennesker som ville ha tak i slike varer lokalt. Jeg tror at det er lettere å handle slike varer når du fysisk kan se og ta på dem i butikken.

- Hvilke reaksjoner får du på en slik butikketablering?

- Folk snakker jo, det er jo klart. Men det at folk snakker om butikken og om meg kan jo også være positivt. Det er jo ikke ulovlig å drive sex-butikk med erotiske varer i Norge, sier Lund.

Fyller opp butikken

Den 50 kvadratmeter store butikken blir de neste dagene fylt med varer. Hvor mange, og hvilket sortiment butikken vil få, er for tidlig å si.

- Jeg har bestilt en masse varer. Jeg fyller opp og så ser jeg hva kundene vil ha. Butikkskiltene er på vei, sier Lund, som er forberedt på at det å starte en slik type butikk ikke er ukontroversielt.

- Det er frivillig å gå hit og handle. Det er vel ingen som tvinger deg? For å si det slik: Dem som ønsker å komme hit for å irritere seg trenger ikke komme.