– Ikke aktuelt!

MULTINASJONALT: Under Barentsstevnet i svømming i februar, deltok over 200 svømmere. Mange av de var fra Russland og Finland.

MULTINASJONALT: Under Barentsstevnet i svømming i februar, deltok over 200 svømmere. Mange av de var fra Russland og Finland. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Til tross for den vanskelige politiske situasjonen med Russland, idrettssamarbeidet i Nordkalotten vil holde koken, som det har gjort i over 60 år.

DEL

(Finnmarken) Hvert år involveres mer enn 3.500 unge mennesker mellom 15–25 år i et samarbeidsprosjekt mellom Norge, Sverige, Finland og Russland – Barents Sports som er den største kultursamarbeidet i Barentsregionen.

Mens verden venter spent på en reform i Russlands politikk, hadde Barents Sports Comittee, bestående av Michael Fleuron (Sverige), Osmo Happonen (Finland), May Bente Eriksen (Norge) og Alex Zubko (Russland) møte forrige uke hvor de ble forsikret av Barentssekretariatet at idrettssamarbeidet vil fortsette som det alltid har gjort.

– Vi kunne bli nektet, men det er ikke aktuelt, dette er noe som har pågått i mange generasjoner, sier leder May Bente Eriksen i Barents Sports Comittee Norge (BSCN).

Lang tradisjon

Barents Sport har i over 60 år hatt et mål om å fremme toleranse og forståelse for kulturelle likheter og forskjeller blant befolkningen i regionen, samtidig som kvaliteten på sporten skal forbedres, og det blir en økt utveksling av utøvere, trenere og ledere.

Dette gjelder 12 offisielle idretter – blant annet svømming, bryting, orientering, fotball og friidrett.

– Folk-til-folk-samarbeidet i nord har lange tradisjoner og er for viktig til at vi lar politikk påvirke dette. Vi har et utmerket samarbeid med sportskomiteen i Murmansk, og inviterer våre idrettsvenner til arrangementer i Norge som vanlig, sier Eriksen.

Barents Summer Games

Under møtet fikk komiteen benyttet anledningen til å orientere om planene for samarbeidet framover i perioden – årets sommerleker vil finne sted i Finland 7. – 9. august, og det forventes opptil 1.500 deltakere fra hele Nordkalotten.

Artikkeltags