Barents-Rune vil bli ordfører

Uten å ha fokus på menneskene på bakken på begge sidene av grensen vil vi ikke oppnå forsoning, samarbeid og økonomisk utvikling, skriver Rune Rafaelsen, leder av Barentssekretariatet.

Uten å ha fokus på menneskene på bakken på begge sidene av grensen vil vi ikke oppnå forsoning, samarbeid og økonomisk utvikling, skriver Rune Rafaelsen, leder av Barentssekretariatet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

«Røde Rune» er blitt parti-Rune. Rune Rafaelsen (60) stiller til valg som Arbeiderpartiets ordførerkandidat høsten 2015.

DEL

(Finnmarken) Det skriver Sør-Varanger Arbeiderparti i en pressemelding søndag kveld.

- Sør-Varanger Arbeiderparti har ambisjon om å vinne valget i kommunen og ta tilbake ordfører- og varaordførervervet. Nominasjonskomiteen i Sør-Varanger Arbeiderparti er derfor svært fornøyd med å presentere vårt enstemmige forslag til ordførerkandidat og varaordførerkandidat allerede nå.

- For nominasjonsmøte i Sør-Varanger Arbeiderparti, som avholdets senere i høst, kommer komiteen til å foreslå Rune Rafaelsen som ordførerkandidat og Lena Bergeng som varaordførerkandidat, heter det i pressemeldingen.

Røde-Rune er blitt parti-Rune

Rune Rafaelsen går ved nyttår av som leder av Barentssekretariatet, en jobb han har hatt i 12 år.

Rafaelsen har vært medlem av Arbeiderpartiet siden 2002, men har to perioder bak seg som kommunestyrerepresentant i Sør-Varanger for Rød Valgallianse.

Rafaelsen, som går under kallenavnet «røde Rune», understreker at han aldri har vært medlem av verken Rød Valgallianse, Rødt eller AKP-ml.

- Jeg satt som uavhengig representant for Rød Valgallianse, den første perioden som vara. Jeg har et oppriktig ønske om å bli ordfører i den mest spennende kommunen i Norge, med grense til Russland. Jeg er blitt spurt tidligere, men det har aldri passet før nå, sier Rafaelsen til Finnmarken.

- En tydelig stemme, lokalt og nasjonalt

Han ønsker ikke å komme med noen politisk erklæring før partiprogrammet endelig utarbeides før nominasjonsmøtet.

Nominasjonskomiteens leder Pål Haaheim Henriksen er strålende fornøyd med at Rafaelsen nå er Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

- Nominasjonskomiteen tror Rune vil være en svært god ordførerkandidat for partiet og for kommunens innbyggere. Rune har de siste 12 årene vært en tydelig stemme ikke bare lokalt, men også nasjonalt for utvikling i nordområdene og i Sør-Varanger, sier Henriksen.

Lena Bergeng er i dag leder av Sør-Varanger Arbeiderparti og jobber til daglig i Forsvaret.

Avgjøres i november

Mot slutten av september vil nominasjonskomiteen legge fram hele listeforslaget til kommunevalget høsten 2015.

Nominasjonsmøtet holdes i slutten av november, men det hører til sjeldenhetene at konsensusforslag i Arbeiderpartiet overprøves av medlemmene på nominasjonsmøtet.

Linda Randal, direktør i Innovasjon Norges Finnmarks-kontor, var siste Arbeiderparti-ordfører i Sør-Varanger. Hun gikk av i 2011 og måtte overlate ordførerkontoret til Cecilie Hansen (Sp).

Artikkeltags