Sørøyrocken: Ny rekord på campen, og utsolgt lørdag og fredag

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredagen var det så godt vær, at festivalsjefen spekulerer i om det hadde motsatt effekt på besøkstallene.

DEL

– Fredagen var godværet nesten for godt. Vi kan se at folk synes det var veldig hyggelig å bruke tiden ute.

Noe festivalsjef Nikolaj Gloppen forstår veldig godt.

– Så vi hadde litt mindre besøkstall, sier Gloppen.

Dette er Gloppens tredje, og siste festival som Sørøyrockens festivalsjef. Han kan legge bak seg nok et utrolig godt år, med rekord på campen, hvor stillecampen ble utsolgt for første gang.

– I år har det vært rekord på campene, og vi ser at stille-campen var for første gang så full at vi måtte utvide, sier han.

Intimt, men dyktig

Den intime festivalen på Sørvær har 600 festivalpass, og 90 dagspass. En stor andel festivalgåere bor i husene, men i år var det 211 totalt på campene.

For framtidige år ser den avtroppende festivalsjefen målsettingen at Sørøyrocken skal være en av de beste festivalene i Finnmark på å promotere musikk fra nord.

– Samtidig har vi lyst å skape en helhetlig opplevelse, og satse mer på blant annet båtturer. I år brukte vi også mer den utescenen vi har i naturen på Sørøya.

Nytt kjøkken

Et ønske for festivalen er å neste år ha et kjøkken på Tørrfiskloftet.

– Vi ligger langt unna nærmeste by, og jobber veldig mye for at man skal ha Reserver på alt, sier Gloppen.

I år ble det strømbrudd på torsdagens lillescene. Det viste hvor robust festivalen er, ser festivalsjefen som viser til at bandet LÜT fullførte konserten på hovedscenen. Og strømmen ble fikset for lørdagen.

– Publikummet har vært helt fantastisk i år også. De er virkelig kommet ut for å oppleve musikken, Sørøyrocken og Sørvær. Det spres til de andre musikerne, som enda ikke har vært her, og da ønsker å selv oppleve Sørvær.

(Saken fortsetter under bildet)

Festivaltrioen. Sørværs festivalsjefer har brakt liv og glede siden 2012. Nå går Nikolaj N. Gloppen av som festivalsjef etter årets festival, da tar Marie Jastrey Albertsen over. Festivalens første sjef Ken Arne Brox arbeider fortsatt som bookingansvarlig

Festivaltrioen. Sørværs festivalsjefer har brakt liv og glede siden 2012. Nå går Nikolaj N. Gloppen av som festivalsjef etter årets festival, da tar Marie Jastrey Albertsen over. Festivalens første sjef Ken Arne Brox arbeider fortsatt som bookingansvarlig Foto:

Frivillig på Oggasjakka

Selv om Sørøyrocken er over for i år, er det ikke rolige dager i vente. Festival-Finnmark er godt sammensveiset, og ildsjeler på de forskjellige festivalene hjelper hverandre.

Nå skal Gloppen være frivillige under Oggasjakka.

– Vi har en utrolig offisersstab, som består av de beste fra både øst og vest i Finnmark. Folk som jobber på mange festivaler, og det er mye god kompetanse som samles. 

Sier avtroppende festivalsjef som mener frivillige fra hele fylket bygger hverandres festivaler opp. Det er en dugnadsånd som strekker seg over hele fylket.

Artikkeltags