Gå til sidens hovedinnhold

Denne gir folk i Pasvik full dekning

-Innbyggernes sikkerhet er det viktigste:

Artikkelen er over 5 år gammel

Telia har åpnet fire nye stasjoner i Pasvikdalen og Lanabukt. Nå kan innbyggere og andre være trygge på at de har hundre prosent mobildekning når de måtte trenge det.

For fire år siden tok Sør-Varanger kommune initiativ til å få bygget nye basestasjoner og utvidet mobilnettet i Pasvikdalen. Torsdag kunne varaordfører Lene Bergeng sammen med Telias dekningssjef Tommy Johansen feire så godt som hundre prosent sammenhengende mobildekning i dalen.

– Dette gjør vi for å ha en helhetlig infrastruktur, og ikke minst for sikkerheten. Det er innbyggernes sikkerhet som er det viktigste for oss, sier varaordføreren.

Roser kommunen

Dekningssjef i Telia, Tommy Johansen roser kommunen for initiativet, og for jobben de har gjort.

– Det er fire år siden initiativet kom fra kommunen, og siden da har de gjort en kjempejobb. De har skaffet tilskuddsmidler fra myndighetene, og investert mye i infrastruktur. Det er imponerende, sier Johansen.

Han legger ikke skjul på at det også er ekstra morsomt når han kan skru på 4G-dekningen på et sted som er såpass avsidesliggende.

– Det er mange utfordringer, blant annet når det gjelder strømforsyning. Men bare seks år etter at verdens første 4G kom, har det altså dekning her oppe i Pasvik, smiler han.

Sikrere drift

Steinar Kyrrø i Pasvik Kraft er en av dem som er veldig fornøyd med å ha fått dekningen på plass.

– På jobb er vakta avhengig av dekning overalt, men slik har det ikke vært. Der har hele tiden vært områder uten dekning, og dermed uten mulighet for å koble opp datamaskiner. Nå får vi bedre kontroll på stasjonene og kan hele tida ta imot alarmer som kommer. Vi får en mye sikrere drift, sier han.

Kommentarer til denne saken