Pappaen til Simon med sterke reaksjoner etter arrestasjonen: – Forstår at det virker inngripende, sier politiet

FLERE PERSONER: Politiadvokat Are O. Aarhus forteller at politiet aksjonerte på bakgrunn av en bekymringsmelding på vegne av flere personer. Han understreker at politiet kjenner identiteten til tipseren.

FLERE PERSONER: Politiadvokat Are O. Aarhus forteller at politiet aksjonerte på bakgrunn av en bekymringsmelding på vegne av flere personer. Han understreker at politiet kjenner identiteten til tipseren. Foto:

Politiadvokat Are Aarhus ved Finnmark politidistrikt forstår at det virker inngripende når politiet går til pågripelse på en slik måte som på Hesseng fredag.

DEL

I et leserinnlegg sendt til flere medier tar Egil Alnes et oppgjør med politiet. Han er far til Simon Ryeng Alnes, som ble arrestert og sendt på glattcelle etter det politiet sa var et anonymt tips om drap fredag for en uke siden. 

«Er politiet i Kirkenes i stand til å se forskjell på en massemorder og en rapper og blogger som bærer historiene og arrene etter mobbing, både egne og andres og som bruker sine ord som sitt våpen? Eller er det så galt at politiet har blitt brukt av andres agenda, for å gi en brysom fyr en smekk? Eller er det så banalt at dette handler om en beslutningstaker i politiet med en usedvanlig dårlig dag på jobben,» spør blant annet Alnes i leserinnlegget.

Les hele innlegget her: – Har du en plagsom nabo? Ring politiet om at han planlegger massedrap

Ifølge siktelsen mot Ryeng Alnes skal truslene ha kommet fredag ettermiddag i forbindelse med at 25-åringen skulle legge ut en blogg om en reunion ved Kirkenes ungdomsskole. Faren reagerer veldig sterkt på hendelsene og det sønnen måtte gå igjennom.

Ydmyk

Simon Ryeng Alnes ble avhørt og slapp ut lørdag ettermiddag, etter 23 og en halv time på glattcelle. Politiet i Finnmark har fått framlagt leserinnlegget fra faren Egil Alnes.

 – Jeg er ydmyk angående det Egil Alnes skriver om opplevelsene av pågripelsen, sier politiadvokat Are O. Aarhus.

Ryeng Alnes er fortsatt siktet for trusler og politiet er godt i gang med etterforskningen og vitneavhør.

– Vi kommer til å ha flere vitneavhør i helgen eller rett over helgen. Så vil siktede bli kalt inn til nytt avhør for å bli konfrontert med det disse vitnene har sagt, sier politiadvokaten.

Han sier at politiet har fått med seg at siktede har etterlyst den eller de som har sagt ifra til politiet, som førte til arrestasjonen fredag ettermiddag.

– Slik selvjustis er det ingen behov for. Dette etterforskes objektivt og undersøkelsene går begge veier. Vi anbefaler at han lar politiet gjøre jobben sin og etterforske alle sider ved saken, sier Aarhus.

LES OGSÅ: Simon ble arrestert og satt på glattcelle uten forvarsel da han skulle poste blogginnlegg

– Ikke anonymt tips

Han understreker at politiaksjonen sist fredag kom på bakgrunn fra en bekymringsmelding på vegne av flere personer. Rykter om at dette kom fra en anonym tipser, korrigerer politiadvokaten.

– Vi kjenner identiteten til vedkommende, men denne personen ønsker å være anonym. Opplysningene om at melder var anonym refererer til en politirapport som siktedes forsvarer har fått innsyn i, og som inneholder en feil. Politiet fikk bekymringsmeldingen fra en person på vegne av flere personer som var bekymret, og gjorde grundige vurderinger utover fredagen, før vi aksjonerte. Vi tar denne typen saker særs alvorlig og fant derfor grunn til å gå til pågripelse, sier Aarhus.

Tør ikke stå fram

iFinnmark har vært i kontakt med flere personer som har vært bekymret for hva som lå i de truslene som skal ha blitt sendt ut fredag. Disse ønsker ikke å stå fram i media.

Vi har også vært i kontakt med en far til en av elevene som var på reunion sist lørdag. Han sier at det var bare så vidt han lot barnet sitt få dra på arrangementet som en følge av de truslene som skal ha blitt framsatt dagen før.

Simon Ryeng Alnes sin advokat, Jens Bernhard Herstad, har gjennomgått saken med ham.  

– Det ligger et anonymt tips til grunn for politiets aksjon. Det finnes ikke grunnlag for siktelsen, mener han.

– Vurderer dere å reagere mot politiet?

– Det får vi komme tilbake til, sier Herstad.

Artikkeltags