Nytt fond verd 270 millioner gir jobber til Kirkenes: – Dette er en stor dag!

GLAD: Kenneth Stålsett i Sør-Varanger Utvikling gleder seg over etableringen av fondet.

GLAD: Kenneth Stålsett i Sør-Varanger Utvikling gleder seg over etableringen av fondet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kenneth Stålsett er ikke i tvil om at det nye fondet vil få ringvirkninger både lokalt og regionalt.

DEL

– Det er utvilsomt at dette kompetansemiljøet vil bringe med seg mye bra til Kirkenes, og at deres aktivitet vil bidra til å skape mer aktivitet og nye tilbud i regionen. Dette er en stor dag for Kirkenes!

Det sier Kenneth Stålsett, daglig leder i Sør-Varanger utvikling, i en artikkel på sine nettsider. Onsdag ble det klart at Kirkenes Forvaltning AS skal forvalte et investeringsfond verdt over 270 millioner kroner.

Det er Innovasjon Norge som har tatt denne beslutningen. De opplyser samtidig på sine nettsider at de har mottatt to klager i anledningen tildelingen, og at disse nå er under behandling, og vil bli diskutert på styremøtet 24. januar.

Opp mot fire arbeidsplasser i Sør-Varanger

Det nye fondet er et resultat av et stortingsvedtak i 2016, der det ble bestemt at investeringsfondene for Nordvest-Russland og Øst-Europa skulle slås sammen. I 2018 fikk Innovasjon Norge i oppdrag fra regjeringen å stå for sammenslåingen. Siden har forvaltningsjobben vært på anbud, og nå er det altså klart at Kirkenes Forvaltning AS skal forvalte fondet. Det er et datterselskap av CapMan Oyj.

«Med ressurser både fra Nord-Norge, Innovasjon Norge og CapMan Oyj vil det etableres et nytt og sterkt fagmiljø med kontorsted i Kirkenes. Dette gir muligheter for ny aktivitet i regionen og det sikrer nærhet til investeringsområdet til det nye fondet,» skriver Innovasjon Norge på sine egne nettsider onsdag.

Innovasjon Norge presiserer viktigheten av at forvaltningen av fondet lokaliseres til Sør-Varanger.

– Dette for best å ivareta formålet med fondet, skriver Innovasjon Norge.

Videre går det fram av pressemeldingen at etableringen vil gi arbeidsplasser til Kirkenes.

«Minimum to av fire medlemmer i det nye forvaltningsteamet skal ha sitt daglige arbeidssted i Kirkenes, men mest sannsynlig vil hele teamet ha kontorsted her,» heter det i pressemeldingen.

Ser fram til oppgaven

Hans Christian Dall Nygård blir daglig leder i det nye selskapet.

– Vi ser fram til å ta fatt på oppgaven som forvalter og håper vi kan bidra til verdiskapning og næringsutvikling for regionen og for Norge, sier han i pressemeldingen.

Kenneth Stålsett og Sør-Varanger Utvikling er blant dem som har kommet med innspill i prosessen, sammen med blant annet Sør-Varanger kommune, Finnmark fylkeskommune, Øst-Finnmark regionråd og Kirkenes næringshage. Nå er han glad for at resultatet er en etablering i Kirkenes.

– Først skal vi rette en stor takk til alle som har bidratt, og ikke minst det politiske apparatet som har jobbet sammen for å få dette til. Dernest må jeg bare berømme aktørene som har vunnet for at de har orket å holde fram i denne tidkrevende prosessen, sier Stålsett.

Artikkeltags