Gå til sidens hovedinnhold

«Headhuntet» til teater i Hamburg

Artikkelen er over 3 år gammel

Samovarteateret er invitert til teaterfestivalen «Nordwind» i Hamburg.

Samovarteateret i Kirkenes har gjort seg bemerket med sin metode for å produsere forestillinger. Nå har de fått oppdrag i Hamburg. Det skriver Hermetikken kulturnæringshage i en pressemelding.

Får vist seg fram

Regissør Bente S. Andersen, skuespillerne Turid Skoglund og Hanne Haga, danser Nikolay Shchetnev, samt Jan Harald Jensen og Magnus Holm Slettebø på lys, lyd og prosjektering, reiste alle til Hamburg i Tyskland fredag.

Under teaterfestivalen «Nordwind» i Hamburg skal de vise fram blant annet utdrag fra forestillingen «Lost in the horizon», som i skrivende er under produksjon i Kirkenes, med planlagt urpremiere i Petrozavodsk, Russland, våren 2018. I tillegg skal regissør Andersen lære bort hvordan hun jobber fram ulike scenekunstuttrykk og det flerspråklige i forestillingene til samovarteateret, ifølge pressemeldingen.

Utvikler videre

Teaterets neste forestilling «Lost in the horizon» er en produksjon teateret har jobbet med i perioder – over en lengre tid. Det er et samarbeid med Det Karelske Nasjonalteateret og Det Karelske Dukketeateret i Petrozavodsk.

For et teater som alltid har vært opptatt av «grensenes betydning for mennesket», ble den økte grenseoppbyggingen i Europa, og særlig fokus på Schengengrensens ytterpunkter i sør og nord utgangspunktet for «lost in the horizion», sier Bente Andersen.

– Vi har engasjert flere dramatikere fra ulike steder langs Schengengrensen til å bidra med tekster som tar utgangspunkt i lesemåten «I horisonten finnes punktet hvor drøm møter virkelighet» sett fra sitt perspektiv og sin geografiske plassering, reklamerer hun.

 

Kommentarer til denne saken