Nå legger Ofelas ned byens diskotek: – Vi vil gjøre nye ting

STENGER DØRENE: Ofelas pub i Kirkenes stenger dørene helt over nyttår, og satser for fullt på Ofelas arena, som ligger vegg i vegg.

STENGER DØRENE: Ofelas pub i Kirkenes stenger dørene helt over nyttår, og satser for fullt på Ofelas arena, som ligger vegg i vegg. Foto:

Ofelas diskotek har holdt til i Kirkenes i hele 17 år. Over nyttår stenger de dørene. Ofelas arena vegg i vegg, holder derimot fremdeles koken.

DEL

– Vi skal avvikle driften ved Ofelas disko, nå satser vi for fullt på arenaen. Det innebærer at vi ikke lenger skal ha åpent hver helg, men vi skal heller kjøre på med større arrangement med jevne mellomrom, forteller daglig leder ved diskoteket, Jorun Nørstebø.

Til leie

Nå ligger lokalene til diskoteket ute til leie på finn.no. Nørstebø synes ikke det er trist å avvikle etter mange år med diskotek.

– Nei, for meg er det kanskje litt både og. Nå vil vi gjøre nye ting, utvikle oss videre, og satse på noe annet. Det blir litt deilig å slippe å tenke på dette hver eneste helg, og heller jobbe med større arrangement, forteller Nørstebø.

Etter all sannsynlighet er siste åpningsdag lille nyttårsaften for utestedet. Over nyttår stenger de dørene for godt. Foreløpig er det uklart hvem som skal inn i de nye lokalene, men ifølge Finn-annonsen, er det ikke ønskelig med bar-drift fra eventuelle nye eiere.

Er dere redd for konkurranse?

– Nei, det er ikke det som er bakgrunnen. Grunnen er at vi ønsker å åpne opp for at nye eiere skal bestemme selv hva som skal være der og hvordan det skal se ut. Vi skal ikke legge føringer selv om det ser ut som en bar. Grunnen til at man sier at det ikke er ønskelig med bardrift er at vi har Kirkenes hotell som nylig har åpnet i etasjen over oss, og det er ugunstig for dem å ha en bar rett under seg, sier Nørstebø.

Les også: Tinder får skylden for utviklingen på utestedene

Gir seg ikke helt

Fremover håper hun Ofelas arena blir brukt til både åpne og lukkede arrangement. Det nye stedet skal fremdeles ha 20-årsgrense.

– Vi skal jo ha et bryllup der like over nyttår, det blir veldig stas. Det er slike ting jeg også ønsker at stedet skal kunne brukes til. Det skal være åpent for forskjellige arrangementer av alle slag. Vi ser for oss både konserter og temakvelder, sier Nørstebø.

Utestedet hadde over fem millioner i omsetning i 2016, og de går fremdeles med overskudd. Men lederen innrømmer at det har blitt mindre gjester i det siste, selv om ikke det er hovedgrunnen til at diskoteket nå legges ned.

– Det har blitt mindre besøkt, og der merkes veldig, selv om vi fortsatt går i pluss. Spesielt det siste året har vi merket en nedgang hos oss i helgene. Men det er ikke bare på grunn av tallene at vi gjør det, vi skal jo ikke stenge alt helt. Nå skal vi utvikle Ofelas Arena, slår Nørstebø fast.

Artikkeltags